Lemondott a karlendítő jobbikos

Farkas Péter Barnabás nem várta meg, hogy az ózdi önkormányzat rendkívüli ülésen tárgyalja a botrányát.

2021. 10. 07. 12:42
Farkas Péter Barnabás karlendítése
Farkas Péter Barnabás "integet" a katowicei múzeum előtt 2018-ban. Forrás: Naphíre.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még a rendkívüli testületi ülés előtt lemondott a náci karlendítést mutató jobbikos Farkas Péter Barnabás, Ózd alpolgármestere – közölte Janiczak Dávid. Ódz polgármestere a közösségi oldalán tudatta: 

Ma tárgyalta volna a képviselő-testület Fidrus Péter (a Jobbik korábbi ózdi alelnöke, akit maga Farkas fotózott le, amint Hitler-bajuszt mutatott ujjaival – a szerk.) Farkas Péter Barnabás ellen indított indítványát, miszerint az összeférhetetlenséget megállapítva szűnjön meg alpolgármesteri tisztsége. Alpolgármester úr az ülés előtt benyújtotta hozzám lemondását, így az indítvány tárgya okafogyottá vált, az eljárást a testület megszüntette. Hivatalát 2021. október 31-ig látja el.

Janiczak hozzátette: a legfontosabb most a nyugalom megteremtése, az egység létrehozása, és a városban a politikai béke elérése, hogy képviselői eskünknek megfelelően a város érdekeit szolgálva dolgozhassanak tovább.

Köztudott, Farkas Péter Barnabásról több olyan kép is nyilvánosságra került, amelyen egy lengyelországi holokauszt múzeumban kart lendít. Az első kép után a Jobbik ózdi alpolgármestere azzal védekezett, hogy csak társainak integetett, míg a második fotó után gyakorlatilag arra hivatkozott, részeg volt, nem is emlékszik arra, ami történt.

A baloldali előválasztáson is indult, végül alulmaradt Farkas mellett kiállt pártja mellett a DK is, Dobrev Klára ugyanis elhitte, hogy a jobbikos valóban csak integetett. Brenner Koloman, a Jobbik alelnöke a napokban az ATV-n azt mondta, nem folyik párton belül eljárás az antiszemita botrányba keveredett Farkas Péter Barnabás ellen.

A Jobbik karlendítő politikusa nem ment el a Holokauszt Emlékközpontba

– Olyan személynek, aki a náci, fasiszta eszmékkel bármilyen szinten kapcsolatba került, nincs helye a magyar közéletben, politikában, sajtóban – hangsúlyozta a Magyar Nemzetnek a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz). A szervezet közölte, a náci karlendítő Farkas Péter Barnabás a mai napig nem kereste fel a szervezetet, dacára annak, hogy pár hete lelkesen fogadta el a Mazsihisz ajánlatát, miszerint látogasson el a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontba, majd adjon egyértelmű nyilatkozatot a médiának és a magyar zsidó közösségnek.

 

Borítókép: ATV.hu

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.