Nincs közjogi jelentősége annak, hogy ki nyeri a második fordulót

Bod Péter Ákos szerint az előválasztás szereplőinek egy része elfelejtette, hogy Magyarországon nincsen közvetlen miniszterelnök-választás.

Magyar Nemzet
Forrás: ATV2021. 10. 11. 9:24
Bod Pter kos
Budapest, 2015. oktber 1. Bod Pter kos, a Magyar Nemzeti Bank volt elnke a Portfolio gazdasgi konferencijn a budapesti Sofitel hotelben 2015. oktber 1-jn. MTI Fot: Sos Lajos Fotó: Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szereplők egy része elfelejtette, hogy Magyarországon nincsen közvetlen miniszterelnök-választás, 

a miniszterelnököt majd 2022- ben a majdani parlamenti többség fogja megválasztani – hívta fel a figyelmet az MNB volt elnöke az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, megjegyezve: 

közjogi jelentősége nincs annak, hogy az előválasztás második fordulójában ki lesz az ellenzék miniszterelnök-jelöltje. 

Bod Péter Ákos szerint ez például akkor lenne fontos, ha egy esetleges Orbán-vita esetében el kellene dönteni, ki képviseli az ellenzéket. 

A műsor vendége volt Balázs Péter volt külügyminiszter is, aki egyebek mellett arról beszélt, hogy Karácsony Gergely egy politikai hőstettet hajtott végre akkor, amikor visszalépett Márki-Zay Péter javára, hiszen túl tudott lépni az egyéni szempontokon és a tágabb közösség érdekében cselekedett. A V21 Csoport társelnöke ugyanakkor azt is kiemelte: nem szabad elfelejteni,

ez csak egy edőzmérkőzés, nem pedig a nagy csata.

A teljes adás IDE kattintva érhető el. 

Borítókép: MTI/Soós Lajos

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.