Novák Katalin: Magyarország legfontosabb erőforrásai a tehetségek

Budapest Talent Summit címmel tartanak konferenciát ma a Magyar Tudományos Akadémián.

Forrás: Facebook2021. 10. 07. 16:35
null
Fotó: Robert Erdi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mai Budapest Talent Summit a tehetségekről szól. Magyarország legfontosabb erőforrásairól: az emberi tudásról, az innovációról, a fiatalokról

– írta mai Facebook-posztjában Novák Katalin. A családokért felelős miniszter a Magyar Tudományos Akadémián tartott konferenciáról töltött fel fotókat, amelyen ő köszöntötte a résztvevőket.

„Hazánk a múlt évszázadban elveszítette területének, lakosságának, természeti kincseinek jelentős részét, de tehetségünket, tudásunkat senki nem veheti el tőlünk. 

A családokért és a fiatalokért is felelős miniszterként kiemelt feladatomnak tekintem a fiatalok bátorítását, támogatását, mentorálását” – írta posztjában a politikus. 

Beszámolója szerint a mai rendezvényen európai politikusokkal, nagykövetekkel, hazai és nemzetközi tehetséggondozó szakemberekkel gondolkodunk együtt. 

Országaink között jó értelemben vett verseny folyik, amelyben hazánk demográfiai és gazdasági értelemben is jól teljesít.

„A tudomány, a sport, a kultúra terén is a sikeres nemzetek közé tartozunk, hiszen 10 milliós országként 13 Nobel-díjast adtunk a világnak. Tehetséggondozó programjainkkal esélyt is teremtünk, mert olyan fiatalok jutnak lehetőséghez, akik valamilyen hátránnyal indultak” – emlékeztetett Novák Katalin. 

Hiszem, hogy ma olyan fiatalok vannak közöttünk, akikre néhány év múlva még büszkébbek lehetünk, mert tehetségükkel ismét segítenek naggyá tenni Magyarországot

– zárta posztját a miniszter. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.