időjárás 7°C Stefánia 2021. November 28.
logo
Az utcán kértek közös fotót a magyar miniszterelnöktől

Orbán Viktor Szerbiában is népszerű (+videó)

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook
2021.10.19. 14:37 2021.10.19. 14:50
Orbán Viktor Szerbiában is népszerű (+videó)

Orbán Viktor a Budapest–Belgrád vasútról és a két ország kapcsolatáról tárgyalt a vajdasági Horgoson Aleksandar Vučič szerb elnökkel. A megbeszélések feszített tempójában kedves epizód volt, amikor a magyar kormányfőtől közös fotót kért egy helyi szerb lakos.

A szerb–magyar kapcsolatokra és a Budapest–Belgrád tengely menti térségek gazdasági fejlődésére is erős hatással lesz a Budapest–Belgrád vasút, amelynek alapkövét rakta le a hét első napján a vajdasági Horgoson Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Aleksandar Vučič szerb elnök. Mint a megbeszélést követő sajtótájékoztatón kiderült, a vasút fejlesztése mellett szó esett a gázhálózatot érintő nemzetközi kérdésekről és sok egyébről is.

A nemzetközi tárgyalások között üdítő közjáték volt, amikor 

az egyik helyszínre tartó magyar küldöttséget megállította egy szerb hölgy, hogy közös fotót kérjen Orbán Viktortól. 

A miniszterelnököt egykori minisztere, Lázár János, illetve a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) vezetője, Pásztor István kísérte. A vajdasági magyar vezető egyben Orbán Viktor tolmácsa is volt a találkozás idején. Az erről készült néhány másodperces videót a miniszterelnök közzétette a közösségi oldalán.