Orbán Viktort megválasztották a Kereszténydemokrata Internacionálé alelnökének

Szlovénia kormányfője, Janez Jansa, és a horvát miniszterelnök, Andrej Plenkovic is alelnöki pozíciót tölt be.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 10. 29. 10:59
PASTRANA, Andrs; ORBN Viktor
A Kereszténydemokrata Internacionálé ülése Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor miniszterelnököt, a Fidesz elnökét újra megválasztották a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnökének a szervezet Brüsszelben zajló közgyűlésén 

– tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője pénteken. Az 1961-ben létrehozott jobboldali pártszövetség közösségi oldalán közzétett információk szerint a CDI elnöke továbbra is a kolumbiai Andrés Pastrana, a főtitkár pedig a spanyol Antonio López-Istúriz White.

Komoly elismerést érte a magyar kormányfőt  a Kereszténydemokrata Internacionálé részéről. (A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke, Andrés Pastrana, a CDI elnöke és Antonio López-Istúriz White főtitkár a CDI kétnapos brüsszeli ülésének második napján. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Az európai miniszterelnökök közül – Orbán Viktoron kívül – Szlovénia kormányfője, Janez Jansa, valamint a horvát miniszterelnök, Andrej Plenkovic tölt be alelnöki pozíciót a konzervatív pártszövetségben.

Borítókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.