Simicskó István: Magyarország legyen mindig erős, szuverén állam!

A Honvédelmi Sportszövetség Bátorság és hazaszeretet címmel szervezett október 23-hoz kapcsolódó rendezvényt.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 10. 22. 12:04
null
20210921 Budapest Simicskó István KDNP Fotó: Mirkó István Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Most az a nagy kihívás, hogy ne sodorja el az új nemzedékeket a homogenizáló globalizáció. A 21. század az olyan kihívások százada, mint például a migráció vagy a járvány, melyekre választ kell adni, ugyanakkor a 21. századot az együttműködés századává kell változtatni – mondta Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országgyűlési frakcióvezetője, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke a szövetség Bátorság és hazaszeretet címmel szervezett, október 23-hoz kapcsolódó rendezvényének megnyitóján, Budapesten pénteken. 

A főként fiatalokból álló közönség előtt a képviselő Goethét idézve úgy fogalmazott: a legtöbb, amit adhatunk a gyerekeknek, a gyökerek és szárnyak. Mint mondta, az új nemzedékeknek stabil értékrendre van szükségük, hogy eligazodjanak az életben. – Tudják, honnan jöttek, honnan származnak. Legyenek tisztában azzal: érték, hogy mi döntünk hazánkról! Ezért is fontos megemlékezni nemzeti ünnepeinkről – hangsúlyozta.

Az 1956-os forradalom és szabadságharcra emlékezve Simicskó István kijelentette: a magyar történelem egyik fontos tanulsága, hogy ha egyszer elvesztettük a függetlenségünket, nagyon nehéz visszaszerezni. Hangsúlyozta: Magyarország első félezer éve sikeres volt, 1526-ig erős királyaink voltak. – A következő ötszáz év azonban ellentmondásos: a török hódoltság idején az ország elvesztette a függetlenségét, azután a Habsburgok uralma, majd a szovjet megszállás következett. 1990-től elkezdődött egy folyamat, beléptünk az EU-ba – mutatott rá.

A kormánypárti politikus a közönséghez szólva úgy fogalmazott: „Értékeljétek, hogy magyarok vagytok!”, majd felidézte: Magyarországnak 183 olimpiai aranyérme van, amivel a világ mintegy kétszáz országából az első tízben van.

Borítókép: Mirkó István

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.