időjárás 1°C Andor, András 2021. November 30.
logo
Emelkedik a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon

Több mint háromezer új fertőzöttet azonosítottak huszonnégy óra alatt

Magyar Nemzet
Forrás: Koronavírus.gov.hu
2021.10.27. 09:45 2021.10.27. 14:54
Több mint háromezer új fertőzöttet azonosítottak huszonnégy óra alatt

Az elmúlt huszonnégy órában 3125 új fertőzöttet igazoltak és elhunyt 36, többségében idős, krónikus beteg. Jelenleg 1798 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 197-en vannak lélegeztetőgépen, ezzel az akítv fertőzöttek száma 28 257 főre emelkedett – olvasható a Koronavírus.gov.hu kormányzati tájékoztató portálon

A tájékoztatásból kiderült, hogy eddig Magyarországon 5 943 832 fő kapta meg a koronavírus elleni védőoltást. Közülük 5  724 539 fő már a második oltását is megkapta, 1,14 millióan pedig a harmadik oltást is felvették.

A portál kiemelte: az új megbetegedéseket a delta vírusmutáns okozza, amely a beoltatlan embereket veszélyezteti leginkább, ezért kérik őket, hogy regisztráljanak és vegyék fel az oltást mielőbb. Arra is emlékeztettek: a beoltottak kevesebb mint egy százaléka betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb. A magyar lakosság többsége regisztrált védőoltásra és már fel is vette azt, aki még nem, az továbbra is megteheti a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon.

A regisztráció után a háziorvosnál és az interneten is lehetőség van oltásra időpontot foglalni a  www.eeszt.gov.hu honlapon. Az időpontfoglalóban minden érvényes regisztrációval rendelkező tud oltásra időpontot foglalni az első, a második és a harmadik oltásra is. 

 

Borítókép: Koronavírus.gov.hu