Több mint háromezer új fertőzöttet azonosítottak huszonnégy óra alatt

Az oltáson átesett emberek kevesebb mint egy százaléka betegszik meg, és jóval enyhébb lefolyású náluk a betegség.

Magyar Nemzet
Forrás: Koronavírus.gov.hu2021. 10. 27. 9:45
null
Forrás: koronavirus.gov.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt huszonnégy órában 3125 új fertőzöttet igazoltak és elhunyt 36, többségében idős, krónikus beteg. Jelenleg 1798 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 197-en vannak lélegeztetőgépen, ezzel az akítv fertőzöttek száma 28 257 főre emelkedett – olvasható a Koronavírus.gov.hu kormányzati tájékoztató portálon

A tájékoztatásból kiderült, hogy eddig Magyarországon 5 943 832 fő kapta meg a koronavírus elleni védőoltást. Közülük 5  724 539 fő már a második oltását is megkapta, 1,14 millióan pedig a harmadik oltást is felvették.

A portál kiemelte: az új megbetegedéseket a delta vírusmutáns okozza, amely a beoltatlan embereket veszélyezteti leginkább, ezért kérik őket, hogy regisztráljanak és vegyék fel az oltást mielőbb. Arra is emlékeztettek: a beoltottak kevesebb mint egy százaléka betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb. A magyar lakosság többsége regisztrált védőoltásra és már fel is vette azt, aki még nem, az továbbra is megteheti a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon.

A regisztráció után a háziorvosnál és az interneten is lehetőség van oltásra időpontot foglalni a  www.eeszt.gov.hu honlapon. Az időpontfoglalóban minden érvényes regisztrációval rendelkező tud oltásra időpontot foglalni az első, a második és a harmadik oltásra is. 

 

Borítókép: Koronavírus.gov.hu

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.