Több százezren demonstráltak a baloldal visszatérése ellen

Hiába valósult meg 2010 óta első alkalommal a baloldali ellenzéki összefogás, az október 23-ra meghirdetett kormányellenes szövetség demonstrációján csupán lézengtek az emberek, míg a békemeneten több százezren vettek részt – fogalmazott Tóth Erik Az igazság órájában, az Alapjogokért Központ és a Karc FM közös műsorában. Tóth Erik, az Alapjogokért Központ vezető elemzője és Szikra Levente, az Alapjogokért Központ elemzője voltak Czirják Imre szerkesztő-műsorvezető vendégei a legutóbbi adásban, ahol szó esett az 1956-os megemlékezésekről, a Kúria gyermekvédelmi népszavazást érintő döntéséről, valamint arról is, hogy egy transzneműekről szóló gyerekműsor nyert Emmy-díjat.

Forrás: Karc FM2021. 10. 29. 12:23
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– rbán Viktor beszédében párhuzamot vont az 1956-os és a 2006-os terror között, valamint kiemelte, hogy hiába van egyesek szerint komikus állapotban a magyarországi baloldal, az őket támogató nemzetközi spekuláns hálózat erejét nem szabad alábecsülni, a 2022-es választás tétje emiatt nemcsak az, hogy visszatér-e a Gyurcsány vezette baloldal, hanem az is, hogy megmarad-e szuverénnek Magyarország” – emelte ki Tóth Erik. Szikra Levente hozzátette: – A békés demonstráció igazolta, hogy a nemzeti szuverenitásnak és a keresztény-konzervatív gondolatnak a társadalmi támogatottsága és mozgósító ereje óriási, azonban csupán abból, hogy mennyien vettek részt a kormánypárti és mennyien az ellenzéki megemlékezésen, mindez nem szabad, hogy elbizakodottságra adjon okot.

– A gyermekvédelmi népszavazás kérdéseit a Nyílt Társadalom Alapítvány által is gyakran támogatott, magukat jogvédőnek nevezett szervezetek támadták meg, és bár mindent elkövetnek a referendum ellehetetlenítése érdekében, a Kúria egy kérdést nyilvánított csupán alaptörvény-ellenesnek, amivel szemben további jogorvoslati lehetőség is rendelkezésre áll – fogalmazott Tóth Erik. Szikra Levente kiemelte: látható, hogy a Kúria nem az első alkalommal hozott olyan döntést, amely a kormánypártok számára kedvezőtlen, míg az ellenzékiek számára kedvező következményekkel járhat.

A Bolond lyukból rovatban arról esett szó, hogy a First Day című, tizenkét éves transznemű lányról szóló műsor nyert a legjobb élőszereplős sorozat kategóriában a nemzetközi gyermek Emmy-gálán. Tóth Erik szerint az ilyen sorozatok azt a célt szolgálják, hogy szimpatikusnak és követendőnek állítsák be mindazt, ami a normalistással szembe megy. Szikra Levente szerint a gyermekvédelmi népszavazás fontosságát igazolja, hogy több európai országban is elérhetővé tették már a sorozatot kiskorú nézők számára is.

Az október 26-i adást IDE kattintva hallgathatják meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.