Tömegesen jöttek a migránsok, de a rendőrök mindegyiket elfogták

Egész éjjel és hajnalban próbálkoztak az országba jutni a határ számos pontján.

Forrás: police.hu2021. 10. 21. 7:55
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Albán embercsempészt fogtak a rendőrök Fejér megyében

A Fejér megyei rendőrök október 20-án 23 órakor a 7-es számú főúton, Kápolnásnyék belterületén állítottak meg és ellenőriztek egy német rendszámú teherautót, amelyet egy albán férfi vezetett. A járműben 24 férfi és egy nő tartózkodott, akik személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. Valamennyien szír állampolgárnak vallották magukat.

Az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon az albán sofőrrel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárás indult – írja a Police.hu.

Illegális migránsok csoportjait tartóztatták fel Csongrád-Csanád megyében

A rendőrség járőrei a honvédekkel és a cseh rendőrökkel együttműködve október 20-án 23 óra és október 21-én 5.40 között több hullámban összesen 84 határsértőt tartóztattak fel Apátfalva, Szeged-Gyálarét, Ásotthalom illetve Ruzsa külterületén. Ellenőrzésük során a csoportok tagjai szomáliai, pakisztáni, indiai, bangladesi és szír állampolgárnak vallották magukat. Személyazonosságukat, magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni – olvasható a rendőrség hivatalos oldalán.

Határsértőket kaptak el Bács-Kiskun megyében

A Bács-Kiskun megyei rendőrök október 20-án 22 óra és 23.15 között Katymárnál 13, Madaras területén 14, Hercegszántó térségében pedig 19 külföldit tartóztattak fel. A csoportok tagjai minden esetben szír állampolgárnak vallották magukat. Szeremle közigazgatási területén 2 óra 30 perckor további 14, magát afgánnak valló határsértőt tartóztattak fel.

Az illegális bevándorlók mindannyian jogellenesen jutottak be az ország területére. A rendőrök visszakísérték őket a biztonsági határzárhoz – adta közzé a Police.hu.

Borítókép: Police.hu

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.