Varga Judit: Meg kell állítani a brüsszeli birodalmi törekvéseket

Brüsszel saját hatásköreit igyekszik bővíteni a nemzeti jogokkal szemben – mondja közösségi oldalán közzétett posztjában Varga Judit igazságügy-miniszter. Mindezt a lengyel alkotmánybírósági döntés apropóján, amelyet a magyar kormány is támogat.

Magyar Nemzet
2021. 10. 09. 20:26
20210930 budapest varga judit miniszter sajtotajekoztatoja havran zoltan magyar nmezet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Határozatot fogadott el a lengyel alkotmánybíróság, amelyben kikötik, hogy az uniós jogok nem írhatják felül a nemzeti jogokat. A határozatot Magyarország is támogatja, illetve azt, hogy ezt az álláspontot közösen kell képviselni az unióban. Brüsszel és az uniós politikusok java felháborodással válaszolt minderre, folyamatosan támadják Lengyelországot. E kérdésben ma megszólalt Orbán Viktor és Gulyás Gergely is.

Varga Judit szerinte ki kell állni a lengyelek mellett. Így fogalmaz posztjában: 

Lengyelországhoz hasonlóan Magyarországon is alapérték a szuverenitás és önrendelkezés, ezért a magyar kormány határozatban állt ki lengyel barátaink mellett! Teljes mértékben megértjük a lengyel választ, melyet az európai uniós intézmények rossz gyakorlata váltott ki, amellyel rendre megszegik a hatáskör-átruházás elvét. Eljött az idő, hogy útját álljuk a lopakodó uniós hatáskörbővítésnek! A nemzeti alkotmányok és az uniós jog közti határokat az alapszerződések világosan rögzítik, és ezeket önkényesen senki nem hághatja át. Az európai uniós intézmények kötelesek tiszteletben tartani a tagállamok nemzeti identitását, politikai és alkotmányos berendezkedését. Nem köthetik gúzsba a tagállami szuverenitást!

Borítókép: Havran Zoltán

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.