„A Fidelitas az elmúlt huszonöt évben végig ragaszkodott az értékeihez”

Tisztújító kongresszust tart a Fidelitas, ahol megválasztják a nagyobbik kormánypárt ifjúsági szervezetének a vezetőit. A rendezvényen felszólalnak a kormány tagjai, a Fidesz országos vezető politikusai és a Fidelitas társszervezeteinek és nemzetközi szövetségeseinek képviselői.

Hertelendy Gábor
2021. 11. 20. 10:43
null
20211120 budapest 25 fidelitasz tisztujito kogresszus havran zoltan magyar nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A Fidelitas ma ünnepli 25. évfordulóját. Ezalatt nemcsak politikusok, hanem konkrét szervezetek és pártok is jöttek-mentek 

– mondta az ifjúsági szervezet XVIII. kongresszusán Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter emlékeztetett, hogy a Jobbik korábban radikális párt volt, és az LMP több pártból tevődött össze.

– Az elmúlt huszonöt évben végig ragaszkodtunk az értékeikhez: a kereszténységhez, a kölcsönös tisztelethez és a család fogalmához. Ha nincsenek stabil értékeink, akkor az sokkal rosszabb következményekkel is járt volna, hiszen az uniónak fontosabb lett az ideológiai dogma, mint a helyzet megoldása – mutatott rá a tárcavezető, aki szerint 

értékek nélkül nem tudták volna bevezetni az szja-mentességet a fiataloknak, nem vezették volna vissza a 13. havi nyugdíjat és nem támogatták volna a családokat.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke a kongresszuson felidézte: harminchárom évvel ezelőtt nemcsak a történészek, hanem mi is kaptunk feladatot. 

– Ez a feladat a kommunizmus elleni küzdelem volt, hogy szabad akaratunk legyen, és hogy kiharcoljuk a szólás- és véleményszabadságot 

– mondta a házelnök, aki megjegyezte: ez vezetett ahhoz, hogy 1989-ben a magyarok békés, demokratikus rendszerváltást hajtottak végre, lezárva a kommunizmus fél évszázadát.

– A ti nemzedéketeknek kell megvédenie és átmentenie a túlsó partra a szabad és demokratikus Magyarországot – tette hozzá. – Ez azért aktuális – folytatta –, mert politikai eszközökkel megkísérlik átalakítani az unió intézményrendszerét, elidegeníteni az uniót önmagától és az európai polgároktól. Fokozatosan akarják elvenni a szuverenitást és a magántulajdon szentségét, és megkísérlik felszámolni a tudatipar segítségével a nemi, vallási és nemzeti identitást. Így éles csata lesz a jövő évi választáson; a tét, hogy megvédjük szabadságunkat. Ha az eszetekre és szívetekre hallgatok, ha megőrzitek önmagatokat olyannak, amilyennek a Jóisten teremtett és a szüleitek neveltek, ha súlyán érzitek a nemzet bizalmát, amellyel egy nap majd közvetlenül is felruház benneteket, nincs az feladat, amelynek teljesítésére ne volnátok képesek, nincs az a küzdelem, amelyet ne vívhatnátok meg győztesen! – fejtette ki Kövér.

„Sorsdöntő választás előtt állunk, hiszen a nemzetért és szabadságunkért kell harcolni” – fogalmazott üzenetében Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. Hozzátette: a baloldali politikusok, a hamis közvélemény-kutatók és a „függetlenobjektív” sajtó a keresztény-konzervatív politika bukását várja 2022-ben. Ezután Kocsis jelezte a fiatalságnak, hogy az ütközetben soha nem a saját épségüket, hanem a célt tartsák szem előtt. 

„A magyar érdeket senki nem fogja helyettünk képviselni. Sok erőt, bátorságot kívánok!” 

– zárta sorait a frakcióvezető.

– Akármilyen nehéz helyzetbe kerültünk, mindig igazolt minket az élet, legyen az migrációs válság vagy éppen a vakcinabeszerzés – jelentette ki Varga Judit igazságügyi miniszter. Szerinte ma a kereszténységnek sokat kell küzdeni, hogy hallassa a hangját, de a harcot folytatni kell, hogy egy erős Európát hozzunk létre. – Ezt a harcot nektek kell folytatni. Legyetek rá büszkék, hogy ennek az identitásnak a képviselői vagytok – jelezte a tárcavezető.

– Értékalapú társadalmat kell építeni, és ez csak egységben valósítható meg 

– jelentette ki Benkő Tibor honvédelmi miniszter a kongresszuson. Hozzátette: mindennek alapja a béke, a biztonság és a stabilitás, majd annak fontosságáról beszélt, hogy mindenki érezze át a honvédelem nemzeti ügy voltát.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere videóüzenetében arról beszélt, hogy a magyarság azért tudott megmaradni és megerősödni, mert erős sajátos identitása képessé teszi a történelem minden viharának túlélésére. Ezután Palkovics László innovációs és technológiai miniszter szintén felvételről szólt a kongresszus tagjaihoz. Elmondta, hogy a magyar gazdaság ütésállóvá vált, ezt a járvány miatti gazdasági helyzetben bizonyította.

Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke örömét fejezte ki, hogy a Fidesznek van ifjúsági szervezete, ezt ugyanis szerinte még a KDNP mondhatja el magáról. Ezután a politikus hangot adott véleményének, miszerint a baloldali pártokról nem tudható, mi az ifjúsági szervezetük, ahogy az sem, hol találhatók a székházaik. Kubatov Gábor, a Fidesz alelnöke azt mondta a résztvevőknek, hogy nagyon szereti őket a bátorságukért, mert egy 

ilyen liberális véleményterrorban hajlandók konzervatívok lenni, és azért is, mert hűségesek a hazájukhoz.

– Létfontosságú választás lesz a tavaszi, amelyen a gyermekvédelmi népszavazással együtt az ország jövőjéről döntünk, arról, hogy magyar Magyarország maradunk, vagy az Európai Egyesült Államok egyik bevándorlóországa leszünk – emelte ki Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke. Deutsch Tamás EP-képviselő pedig arról beszélt, hogy a Fidelitas a Fidesz után jelenleg a második legnagyobb politikai tömörülés. Az ifjúsági szervezetnek is köszönhető, hogy több mint másfél évtizede a legfiatalabb szavazók között a Fidesz a legtámogatottabb párt.

Böröcz László, a szervezet korábbi elnöke, országgyűlési képviselő levelében azt írta: „a Fidelitasnak továbbra is küldetése, hogy tegyük naggyá Magyarországot!”.

Nacsa Lőrinc, a KDNP parlamenti képviselője, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség elnöke arról beszélt, hogy a világban szemben áll a nemzetállam a globalista vágyálmokkal, és csak együtt, értékalapon, sokat dolgozva lehet ezt a küzdelmet megnyerni. Végül Illés Boglárka, a Fidelitas elnöke kiemelte: 

sorsdöntő választás előtt áll az ország. Egymás támaszai kell hogy legyünk, és legfőbb feladatunk a 2010 előtti hazug világ végképp meghaladása.

Borítókép: Szijjártó Péter beszédet mond a Fidelitas kongresszusán (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.