A honvédelmi bizottság elfogadta a belügyminiszter beszámolóját Pegasus-ügyben

Végleg megdőlt a balliberális oldal narratívája az állítólagos lehallgatási ügyben, amivel a kormányt vádolták meg.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 11. 04. 14:51
KSA Lajos
Békéscsaba, 2019. szeptember 4. Kósa Lajos, a Fidesz önkormányzati választásokért felelõs kampányfõnöke sajtótájékoztatót tart Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központban 2019. szeptember 4-én. Az ország 3177 önkormányzatából mintegy 1200 településen állított jeltöltet a Fidesz-KDNP, ami az önkormányzatok számát tekintve 37 százalékos eredmény, de ezeken a településeken összesen 7,8 millióan laknak, vagyis az ország lakosságának négyötöde olyan helyen él, ahol lehet fideszes jelöltre szavazni. MTI/Lehoczky Péter Fotó: Lehoczky Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága elfogadta Pintér Sándor belügyminiszter beszámolóját a Pegasus-ügyben, az érintett szolgálatok minden esetben törvényesen jártak el, bírói, illetve igazságügyi miniszteri engedéllyel végezték a munkájukat 

– mondta Kósa Lajos a bizottság csütörtöki, zárt ülése után újságíróknak.

A kormánypárti országgyűlési képviselő felhívta a figyelmet arra is, hogy a baloldali vezetésű nemzetbiztonsági bizottság ülésén a bizottság minden tagja – így a baloldaliak is – betekinthetett és be is tekintett a vonatkozó iratokba. Hozzátette: a honvédelmi bizottság tagjai ezt csak akkor tehetnék meg, ha a nemzetbiztonsági bizottság erre engedélyt adna.

Kósa Lajos arra a felvetésre, hogy a baloldali képviselők szerint a meghallgatás sikertelen volt, mert egyetlen konkrét személlyel kapcsolatban sem kaptak konkrét válaszokat, elmondta: természetes, hogy a konkrét megfigyelt személyekkel kapcsolatban senki nem fog konkrét választ kapni, mert ezzel az érintettek személyiségi jogai sérültek volna. Tájékoztatása szerint a Belügyminisztérium a szoftver beszerzésekor vállalta, hogy annak használatakor senkinek nem sérti az emberi jogokat.

– A zárt ülésen kiderült, hogy minden esetben törvényesen jártak el az érintett szolgálatok, bírói, illetve igazságügyi miniszteri engedéllyel végezték a munkájukat 

– rögzítette a bizottság elnöke.

Mint ismert, a baloldali sajtó az úgynevezett Pegasus-ügy kapcsán azzal vádolta meg a kormányt, hogy törvénytelenül hallgatott le baloldali politikusokat és újságírókat. Az állításokat még közvetett bizonyítékokkal sem sikerült alátámasztaniuk, az ügyben eddig született tényszerű cikkekben több a kérdés, mint a válasz. Ennek ellenére a baloldal a megalapozatlan állításokra lényegében egy lejáratókampányt konstruált, amely azonban bizonyítékok hiányában hamar elhalt.

Borítókép: Kósa Lajos országgyűlési képviselő (Fotó: MTI/Lehoczky Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.