A WHO is helyeselte, hogy Magyarország túlbiztosította magát

Rétvári Bence államtitkár közölte: A kormány, ha emberéleteket kell megmenteni, a világ legtávolabbi országába is elmegy.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 11. 15. 14:16
RTVRI Bence
Budapest, 2019. június 17. Rétvári Bence, az Emberi Erõforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára napirend elõtt felszólal az Országgyûlés plenáris ülésén 2019. június 17-én. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vannak az országban néhányan, akik a védekezésen és annak költségein nyerészkednek – vélekedett Harangozó Tamás (MSZP). A szocialista képviselő szerint az ügyek között van „egy 3,1 milliárd forintos Covid-teszt-beszerzés, valamint annak a 16 ezer lélegeztetőgépnek a megvásárlása 300 milliárd forintért, amelyekből aztán 1600-at használtak fel ténylegesen, a többit havi 90 millió forintért őrzik raktárakban”. – Eladni pedig nem tudtak közülük, csak adományozni – jegyezte meg. Hozzátette: a 16 ezer lélegeztetőgépet darabonként annyiért vették meg, mint amennyibe egy műtüdőkezelést biztosító gép kerülne, amiből alig van az országban.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások parlamenti államtitkára válaszában azt mondta: 

a kormány, ha emberéleteket kell megmenteni, a világ legtávolabbi országába is elmegy és bármennyiért megveszi a kézfertőtlenítőt, a maszkot, a teszteket, a lélegeztetőgépet, a műtüdőt és bármi mást.

– Amikor pedig van elég a tízmillió magyar embernek, igyekeznek a határon túliakon is segíteni – tette hozzá. Hangsúlyozta: valóban túlbiztosította magát Magyarország, de ezt a WHO vezetője is helyeselte. Kiemelte: a baloldal azonban az egészben csak az anyagiasságot tartja fontosnak, és folyamatosan változik az álláspontjuk – utalt arra, hogy egyszer kevesellték, másszor sokallták a lélegeztetőgépek számát.

Borítókép: Rétvári Bence (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.