Ajándékkal várják az újszülötteket Keszthelyen

Sokadik családokat, gyermekvállalást támogató intézkedését vezette be Keszthely önkormányzata: az újszülötteket babaváró csomaggal várják. Nagy Bálint polgármester elmondta, mindez nem kényszer szülte megoldás, inkább a jövő irányába való cselekvést jelent, amivel a helyi identitást is szeretnék erősíteni.

2021. 11. 09. 18:38
null
Fotó: Andras Belovari
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb, családokat támogató intézkedésről döntött Keszthely, ahol a november elseje után született gyermekek babaköszöntő csomagot kapnak az önkormányzattól. Nagy Bálint polgármester a Magyar Nemzetnek elmondta: a korábbi években már több olyan döntés is született a városban, amelyekkel a családokat, a családalapítást igyekeztek támogatni. 

–  Ilyen volt a lakáshoz jutásban nyújtott segítség, az ösztöndíjprogram és más anyagi támogatások – sorolta a polgármester, felidézve, hogy pár éve Keszthelyi Ifjúsági Kerekasztal néven egy olyan kezdeményezés jött létre, melynek célja a város szerepének erősítése volt. Az önkormányzat a lehetőségeihez mérten igyekszik segítséget nyújtani, például a gyerekvállalás támogatásával. 

 – Ennek a folyamatnak a legújabb lépése a babaköszöntő csomag, melyet a helyi újszülöttek kapnak. Pelenka, fürdető, csörgő, ruhanemű található a csomagban. Olyan dolgok, melyekre egy babának szüksége lehet az első hónapokban – fogalmazott Nagy Bálint. Hangsúlyozta, a fő cél a város iránti identitás erősítése. Mint mondta, nem elsősorban demográfiai okok vezettek a mostani döntéshez, hiszen az eddigi intézkedéseknek is köszönhetően tavaly már nőtt az újszülöttek száma a térségben. 

– Ez nem kényszer szülte megoldás, inkább a jövő irányába való cselekvést jelent, amivel a helyi identitást is szeretnék erősíteni – emelte ki.

A jövőre nézve Nagy Bálint elmondta: 2022 elején reményeik szerint tovább bővíthetik a csomagot, annak alapján, milyen visszajelzések érkeznek, emellett a családokra és a fiatal vállalkozásokra is szeretnének hangsúlyt fektetni. Kiemelte: ugyan még kidolgozás alatt van, de gyermekorvosokkal egyeztetve azt tervezik, hogy a nem kötelező, szabadon választható védőoltásoknál az önkormányzat anyagi támogatást nyújt. 

– Hogy egy adott oltásnál csak az elsőt vagy a megerősítő oltás költségeit is átvállaljuk-e, a jövő évi költségvetéstől is függ, de a város vezetése eltökélt abban, hogy ebben is támogatást nyújtsanak a családoknak – szögezte le Nagy Bálint.

 

Borítókép: Nagy Bálint, Keszthely polgármestere (Fotó: keszthelyi önkormányzat)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.