Amikor beüt a cukor – bemutatták a cukorbeteg fiatalok mindennapjairól szóló regényt

Az egyes típusú diabétesszel élő gyermekek és családjaik életének megkönnyítse érdekében már számos kormányzati intézkedés született –hangsúlyozta Novák Katalin.

Forrás: MTI2021. 11. 28. 12:21
NOVÁK Katalin; SZABÓ Eszter
Az Amikor beüt a cukor című ifjúsági regény bemutatója Budapesten Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány azon dolgozik, hogy az egyes típusú diabétesszel élő gyermekek és családjaik életét megkönnyítse, így ennek érdekében számos döntés született az elmúlt években – hangsúlyozta a családokért felelős tárca nélküli miniszter Ling-Balogh Erna Amikor beüt a cukor című ifjúsági regényének könyvbemutatóján.

 Novák Katalin ennek kapcsán megerősítette, hogy indokolt esetben 

az egyes típusú diabéteszes gyermeket nevelő szülők a gyermekek otthongondozási díját (gyod) is igénybe vehetik, amelynek összege jövőre a minimálbérrel megegyező 200 ezer forintra emelkedik

 – húzta alá. A miniszter kiemelte, hogy igyekeznek javítani a köznevelésben a közétkeztetéshez való hozzáférést az érintett gyermekek számára, továbbá azon is dolgoznak, hogy diabéteszes gyermekek érdekében tevékenykedő civil szervezetek pályázatokon keresztül juthassanak támogatásokhoz.

 Tájékoztatása szerint százmillió forint keretösszeggel már második éve hirdetnek meg ilyen pályázatot, majd szólt arról is, hogy

 a kormány egymilliárd forintot adott az egyes típusú gyermek diabéteszcentrumok felújítására.

 Ling-Balogh Erna a Kalliopé Kiadó gondozásában frissen megjelent, csaknem 350 oldalas ifjúsági regénye a cukorbeteg fiatalok mindennapjaiba enged betekintést. Az eseményen mások mellett a szerző és Balogh Zsuzsa, a Nyír-Diabet egyesület vezetője beszélgetett a kötetről.

Borítókép: Novák Katalin, Ling-Balogh Erna, a könyv szerzője, Takács Karolina, a Kalliopé Kiadó főmunkatársa, Balogh Zsuzsa, a Nyír-Diabet Egyesület vezetője és Szabó Eszter, az egyesület tagja az Amikor beüt a cukor című ifjúsági regény bemutatóján (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.