Azonnali hatállyal távozik posztjáról az Index lapigazgatója

Várbíró Péter jelezte a vezérigazgatónak, hogy vállalja a felelősséget az Index Konyhanyelv című műsorában elhangzottakért.

Forrás: Mandiner2021. 11. 17. 20:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Távozik az Indextől Várbíró Péter, a portál lapigazgatója – erősítette meg a 24.hu-nak Starcz Ákos vezérigazgató, miután azonnali hatállyal felmentette posztjáról Várbírót, aki az audiovizuális tartalmakért is felelt kreatív producerként a lapnál. A vezérigazgató a lapigazgató felmentésének okairól nem kívánt nyilatkozni, azt mondta, hamarosan közleményben adnak tájékoztatást a döntés indokairól – írta meg a Mandiner.

Az Index lapigazgatója a külső gyártású műsorok kreatív producereként jelezte a vezérigazgatónak, hogy vállalja a felelősséget az adás közzététele kapcsán elkövetett hibákért, és közös megegyezéssel távozott az Indextől

– így válaszolt az Indexet üzemeltető Indamedia a Kreatívnak. Ezek szerint Várbírónak az Indexen futó Konyhanyelv című műsor miatt kell távoznia, amiért ő felelt.

A Mandiner.hu oldalon elérhető cikkben felidézik, hogy a Lakatos Márk által vezetett műsor egyik részében Wahorn András azt taglalta, hogy egy nyolcéves kislány bugyijában nyúlkálni nem feltétlenül erőszak. A műsor egyik szponzora, az Electrolux bejelentette az eset után, hogy nem támogatja tovább a műsort, és kivetette logóját a már publikált adásból is.

Borítókép: Index-logó

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.