időjárás 1°C Rajmund, Zelma 2022. January 23.
logo

Csúcsra törni – Magyarország a legfejlettebb országok közé szeretne bekerülni

Forrás: karc fm
2021.11.17. 17:41 2021.11.17. 19:38
Csúcsra törni – Magyarország a legfejlettebb országok közé szeretne bekerülni

„Az Európai Unió ideológiai nyomást gyakorol a közép- és kelet-európai tagállamokra csak azért, mert mi nem értünk egyet minden olyan kérdéssel, ami jelenleg a liberális fősodort jelenti Európában” – fogalmazott Párkányi Eszter Az igazság órájában, az Alapjogokért Központ és a Karc FM közös műsorában. Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője és Szolomayer Balázs, az Alapjogokért Központ vezető elemzője voltak a legutóbbi adásban Czirják Imre szerkesztő-műsorvezető vendégei, ahol szó esett a vasárnapi Fidesz-kongresszus főbb eseményeiről, a Városháza-ügyről, valamint arról, miként állt a Budapesten rendezett MTV EMA-díjátadó az LMBT-lobbi szolgálatába.

2022-ben ugyanaz lesz az emberek számára a választás kérdése, mint négy éve: akarják-e a magyar emberek, hogy a Fidesz–KDNP-kormány folytassa munkáját: az adócsökkentést, a béremelés és a családtámogatások további bővítését, vagy visszatérjenek a baloldal 2010 előtti politikusai, akik a rezsicsökkentés eltörlését, a bevándorlók beengedését és adóemelést hajtanának végre, amennyiben hatalomra kerülnek

– emelte ki Szolomayer Balázs.

Az európai energiaválsággal kapcsolatban rávilágított,

ha visszajönne a baloldal és Márki-Zay Péter hatalomra kerülne, búcsút mondhatnának az alacsony energiaáraknak és az alacsony rezsiköltségeknek a magyar emberek.

Magyarország és az Európai Unió kapcsolatáról szólva Párkányi Eszter hangsúlyozta,

az integrációra igent mondtunk, de arra, hogy az EU Európai Egyesült Államokká alakuljon, hogy a migrációt és az LMBT-ideológiát el kelljen fogadjuk, abba nem egyeztünk bele.

Számomra megdöbbentő az, hogy a folyamatosan átláthatóságot követelő baloldal nem érzi visszásnak, hogy füstös szobákban tárgyalnak arról, hogy eladják a Városháza épületét” – fogalmazott Párkányi Eszter. „Ebből is látszik, hogy mindent, ami mozdítható, és azt is, ami nem, el akarnak adni – tehát a baloldalon nem tudnak hosszú távban gondolkodni. Szolomayer Balázs szerint „ha Karácsony Gergely tudott az eladásról, akkor nyilvánvalóan hazudott, mert azt mondta, hogy ilyen terv nincs. Amennyiben azonban a főpolgármester nem tudott arról, hogy a saját hivatalát eladnák a feje fölül, akkor alkalmatlan a tisztségének betöltésére.

Az MTV EMA Budapesten rendezett díjátadójával kapcsolatban Párkányi Eszter elmondta: „eljöttek Budapestre, előadhatták a kis performanszaikat – szerintem nem kell jobb példa arra, hogy nincsen elnyomás alatt Magyarországon az LMBT-közösség.

Mivel Magyarországon senki sem akarja korlátozni a homoszexuálisok jogait, kizárólag a további jogkiterjesztéseknek áll ellen a magyar kormány, az MTV szervezői részéről az lett volna az igazi bátorság, ha egy közel-keleti országban álltak volna ki az LMBT-emberek jogaiért

– tette hozzá Szolomayer Balázs.

A november 16-i adás IDE kattintva hallgatható meg.