időjárás 1°C Natália 2021. December 9.
logo

Eddig már harminckétezren vették fel a vakcinát az oltási akcióhéten

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook
2021.11.24. 18:52 2021.11.24. 20:05
Eddig már harminckétezren vették fel a vakcinát az oltási akcióhéten

Nagy érdeklődéssel készültünk, nem is csalódtunk, már reggel hét óra után elég sokan megjelentek – mondta a kormányzat által közzétett videóban dr. Wikonkál Norbert Miklós, a Honvédkórház főigazgatója az oltási akcióhétről szerzett tapasztalatairól. Szerinte sokan meggondolták magukat, és mégiscsak megmozdultak azért, hogy a Covid elleni védettség kialakuljon. 

– Volt egy komoly kampány itt, tényleg hetek-hónapok óta szajkózzuk, hogy oltakozni kell 

– jelezte a főigazgató, megjegyezve: rengetegen kerültek kórházba, sokak ismerősei, ez pedig intő jel lehetett az oltakozásra jelentkezőknek. A kormány közösségi oldalán arról is beszámolt, hogy 32 ezren döntöttek az oltás beadatása mellett.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kormányinfó Pluszban feltett kérdésekre tisztázta: az éttermekben csak a dolgozók kötelesek maszkot viselni, a vendégek viszont nem. 

– A múzeumokban, színházakban kötelező a maszk használata a látogatóknak, a nézőknek és az ott dolgozóknak is, de például az edzőtermekben, az uszodákban, a fürdőkben, valamint a kávézókban, éttermekben csak az ott dolgozóknak kell viselniük 

– fejtette ki a kormányszóvivő, hozzátéve: a védettségi igazolvány megléte a sportrendezvények látogatásánál előírás. 

– A maszk használata csak akkor kötelező, ha az eseményt zárt térben rendezik meg, viszont a sportolók, az edzők, a mérkőzésvezető, a versenybíró és ezek segítői kivételek, nekik beltéren sem kell hordaniuk 

– tájékoztatott Szentkirályi Alexandra.

 

Arról is beszélt, hogy jövő februárban minden dolgozó gyermekes szülő visszakapja az idén befizetett szja-t az átlagbér adószintjéig. – A családi adó-visszatérítés automatikus, de azoknak, akiknek az adatai nem állnak teljeskörűen a NAV rendelkezésére, nyilatkozniuk kell 2021. december 31-ig az úgynevezett „VISSZADO” nyomtatványon – nyomatékosította Szentkirályi Alexandra, példaként megemlítve a várandós nőket, a kisadózókat és azokat, akik máshova kérik az adó-visszatérítés kiutalását, mint ahova a családi pótlékot kiutalják.

Borítókép: Az oltási akcióhéten eddig harminckétezren döntöttek az oltás beadatása mellett (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

Oltási akcióhét

A nyugodt karácsony azon múlik, hogy hányan veszik fel a harmadik oltást

A dosszié összes cikke