Eddig már harminckétezren vették fel a vakcinát az oltási akcióhéten

A Honvédkórház főigazgatója pozitívan értékelte az oltási akcióhetet, már reggel hét óra után sokan igényelték a vakcinát.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 11. 24. 18:52
null
Győr, 2021. november 22. Egy nőt beoltanak a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház újonnan megnyitott oltópontján 2021. november 22-én. Az ezen a napon kezdődő oltási akcióhéten regisztráció és előzetes időpontfoglalás nélkül várják az oltakozni szándékozókat naponta 7 és 19 óra között az ország 101 kórházában és szakrendelőkben is. Nagy az érdeklődés az oltópontokon, több helyen sorok alakultak ki. MTI/Krizsán Csaba Fotó: Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy érdeklődéssel készültünk, nem is csalódtunk, már reggel hét óra után elég sokan megjelentek – mondta a kormányzat által közzétett videóban dr. Wikonkál Norbert Miklós, a Honvédkórház főigazgatója az oltási akcióhétről szerzett tapasztalatairól. Szerinte sokan meggondolták magukat, és mégiscsak megmozdultak azért, hogy a Covid elleni védettség kialakuljon. 

– Volt egy komoly kampány itt, tényleg hetek-hónapok óta szajkózzuk, hogy oltakozni kell 

– jelezte a főigazgató, megjegyezve: rengetegen kerültek kórházba, sokak ismerősei, ez pedig intő jel lehetett az oltakozásra jelentkezőknek. A kormány közösségi oldalán arról is beszámolt, hogy 32 ezren döntöttek az oltás beadatása mellett.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kormányinfó Pluszban feltett kérdésekre tisztázta: az éttermekben csak a dolgozók kötelesek maszkot viselni, a vendégek viszont nem. 

– A múzeumokban, színházakban kötelező a maszk használata a látogatóknak, a nézőknek és az ott dolgozóknak is, de például az edzőtermekben, az uszodákban, a fürdőkben, valamint a kávézókban, éttermekben csak az ott dolgozóknak kell viselniük 

– fejtette ki a kormányszóvivő, hozzátéve: a védettségi igazolvány megléte a sportrendezvények látogatásánál előírás. 

– A maszk használata csak akkor kötelező, ha az eseményt zárt térben rendezik meg, viszont a sportolók, az edzők, a mérkőzésvezető, a versenybíró és ezek segítői kivételek, nekik beltéren sem kell hordaniuk 

– tájékoztatott Szentkirályi Alexandra.

 

Arról is beszélt, hogy jövő februárban minden dolgozó gyermekes szülő visszakapja az idén befizetett szja-t az átlagbér adószintjéig. – A családi adó-visszatérítés automatikus, de azoknak, akiknek az adatai nem állnak teljeskörűen a NAV rendelkezésére, nyilatkozniuk kell 2021. december 31-ig az úgynevezett „VISSZADO” nyomtatványon – nyomatékosította Szentkirályi Alexandra, példaként megemlítve a várandós nőket, a kisadózókat és azokat, akik máshova kérik az adó-visszatérítés kiutalását, mint ahova a családi pótlékot kiutalják.

Borítókép: Az oltási akcióhéten eddig harminckétezren döntöttek az oltás beadatása mellett (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.