Indiai embercsempész bukott le magukat afgánnak mondó migránsokkal

Ezúttal indiai embercsempész bukott le az M9-es autóúton hajnalban. A 310 szombaton elfogott migráns afgán, algériai, bangladesi, egyiptomi, indiai, koszovói, kubai, líbiai, marokkói, pakisztáni, palesztin, szír, szomáliai, szudáni, török, tunéziai és vietnami állampolgárnak mondta magát.

2021. 11. 14. 10:25
Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tolna megyei rendőrök mára virradóra az M9-es autóúton ellenőriztek egy spanyol rendszámú autót, melyben az indiai sofőr nyolc illegális migránst szállított – tudtuk meg a rendőrségtől.

Az egyenruhások november 14-én hajnalban ellenőriztek egy spanyol rendszámú személyautót az M9-es autóúton Bogyiszló térségében. A kocsit egy 45 éves indiai férfi vezette, aki nyolc illegális migránst szállított. A külföldiek személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, mindannyian afgánnak vallották magukat. 

Ebben a spanyol rendszámú furgonban csempészte ma hajnalban a migránsokat az indiai embercsempész Fotó: Police.hu

Az illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályok szerint visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság a sofőr ellen embercsempészés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítanak. Előállítása és elszámoltatása jelenleg is folyamatban van.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ismét százával jöttek

A szolgálatot teljesítő rendőrök november 13-án összesen 310 határsértőt tartóztattak fel, és 39 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

A műszaki határzár nélkül elözönölnék az országot az illegális migránsok Fotó: Police.hu

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 12 esetben összesen 54 határsértőt tartóztattak fel Bácsalmás, Baja, Balotaszállás, Dávod, Hóduna, Katymár, Kiskunhalas, Mélykút és Tompa közigazgatási területén. Csongrád-Csanád megyében a járőrök 52 esetben összesen 226 határsértőt tartóztattak fel Apátfalva, Ásotthalom, Deszk, Domaszék, Kübekháza, Makó, Mórahalom, Öttömös, Röszke, Ruzsa, Szeged, Szeged-Szőreg és Újszentiván közigazgatási területén. Budapesten két esetben három határsértőt, Fejér megyében két esetben öt határsértőt tartóztattak fel Székesfehérvár közigazgatási területén, valamint a Pentele hídon. Győr-Sopron megyében két esetben hét határsértőt Nagycenk és Győr közigazgatási területén, Pest megyében két esetben kilenc határsértőt tartóztattak fel Inárcs közigazgatási területén. Somogy megyében egy esetben két határsértőt tartóztattak fel Balatonkeresztúr közigazgatási területén. Veszprém megyében egy esetben két határsértőt tartóztattak fel Csót közigazgatási területén. Zala megyében egy esetben két határsértőt tartóztattak fel Bagod közigazgatási területén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, algériai, bangladesi, egyiptomi, indiai, koszovói, kubai, líbiai, marokkói, pakisztáni, palesztin, szír, szomáliai, szudáni, török, tunéziai és vietnami állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában négy esetben összesen 39 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben. Ezek mindegyike Bács-Kiskun megyében történt.

Tömegszerencsétlenséget okozott

Súlyos sérülést okozó tömegszerencsétlenség elkövetése gyanúja miatt indult eljárás az ellen a magyar férfi ellen, aki csütörtökön felborult egy migránsokkal teli furgonnal Domaszéken. A férfinek embercsempészésért is felelnie kell.

Tömegszerencsétlenség okozásáért is felelnie kell a magyar embercsempésznek (képünkön megbilincselik), aki migrásokkal telezsúfolt furgonjával balesetet okozott Fotó: Police.hu

A baleset november 11-én kora este történt Domaszék külterületén, az 1-es dűlőben. A Ford Transit egy balra ívelő kanyarban árokba borult. A járműben 24 határsértő és a sofőr utazott. A rövid időn belül helyszínre érkező rendőrök a sérülteket a járműből kisegítették és azonnal riasztották a mentőket, valamint a tűzoltókat. Ellenőrzésük során a csoport tagjai közül 14-en szír, kilencen szomáliai és egy fő palesztin állampolgárnak vallotta magát. Az öt gyermek, nyolc nő és 11 férfi azonban sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodása jogszerűségét nem tudta igazolni. A járművet egy 31 éves magyar férfi vezette. A baleset következtében a mentők mindenkit kórházba szállítottak, 21-en könnyű, ketten súlyos sérülést szenvedtek.

A sofőrt az egyenruhások előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol ellene – őrizetbevétele mellett – embercsempészés, illetve súlyos sérülést okozó tömegszerencsétlenség elkövetése megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Borítókép: Magukat afgánnak mondó illegális migránsok az indiai embercsempész furgonjában (Fotó: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.