időjárás 4°C Barbara , Borbála 2022. december 4.
logo
Budapest első embere szerint a Főpolgármesteri Hivatal épülete nem városházának épült, és nem is legméltóbb erre a célra

Karácsony: Szerintem nincsen ilyen ügy

Mediaworks-Hírcentrum
2021.11.06. 08:50 2021.11.26. 15:20
Karácsony: Szerintem nincsen ilyen ügy

– Szerintem nincsen ilyen ügy

– ezt válaszolta Karácsony Gergely főpolgármester, amikor a Városháza tervezett eladásáról szóló sajtóhírekkel szembesítették az ATV Egyenes beszéd című műsorában. 

Mint ismert, az Index írta meg a minap, hogy a fővárosi önkormányzat dobra verné a saját székhelyeként szolgáló műemlék épületet.

Ezt Karácsony tagadta a Facebook-oldalán, ám közben előkerült egy szerződés is, amelyben a Northern Rock Kft. nevű cég bízta meg a  Beák és Társa Ingatlanközvetítő Kft.-t a Városháza értékesítésével. Az ATV műsorában a főpolgármester azt hangoztatta, hogy nem ők kötötték a szerződést, és hogy nem tudják, miért jött létre a kontraktus, valamint hogy egyáltalán „kik is ezek”. 

Karácsony arról is írt korábban a Facebook-oldalán, hogy feljelentést tesz, ám a Mediaworks Hírcentrumának a konkrétumokat firtató kérdéseire már nem válaszolt. Így nem árulta el, hogy a megbízó Northern Rock Kft. tisztviselői ellen tesz-e jogi lépéseket, és azzal kapcsolatban is hallgatott, hogy ismeri-e Berki Zsoltot, a cég tulajdonosát. Sőt arra a kérdésre sem reagált, hogy indít-e belső vizsgálatot a hivatalában, amit egyébként Niedermüller Péter, a VII. kerület DK-s polgármestere is szorgalmazott. 

Érdekesség, hogy az Egyenes beszédben egy helyen úgy fogalmazott Karácsony, hogy a Főpolgármesteri Hivatalnak otthont adó ingatlan „nem városházának épült, és nem is feltétlenül erre a leginkább méltó”, így más – például kulturális, és rekreációs célokra – használnák több részét is.

 Az Index beszámolója szerinte áfával együtt több mint 40 milliárd forintért értékesítenék a Városházát. A bemutatott szerződés szerint az ingatlanközvetítésért a cégnek 1,150 millió euró, azaz több mint 400 millió forint tanácsadói díj járna. Utóbbi tulajdonosa, Beák Attila a Magyar Ingatlanszövetség elnökségének tagja, és onnan is ismert, hogy még 2009-ben az ő közreműködésével adták el az MSZP II. János Pál pápa – egykori Köztársaság – téren fekvő székházát.

Borítókép: Karácsony Gergely (Fotó: Teknős Miklós)

VÁROSHÁZA-GATE

Városháza-gate: Karácsony még nem hallott a gyanúsításokról + videó

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.