Karácsony: Szerintem nincsen ilyen ügy

Budapest első embere szerint a Főpolgármesteri Hivatal épülete nem városházának épült, és nem is legméltóbb erre a célra.

Mediaworks-Hírcentrum
2021. 11. 06. 8:50
Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Szerintem nincsen ilyen ügy

– ezt válaszolta Karácsony Gergely főpolgármester, amikor a Városháza tervezett eladásáról szóló sajtóhírekkel szembesítették az ATV Egyenes beszéd című műsorában. 

Mint ismert, az Index írta meg a minap, hogy a fővárosi önkormányzat dobra verné a saját székhelyeként szolgáló műemlék épületet.

Ezt Karácsony tagadta a Facebook-oldalán, ám közben előkerült egy szerződés is, amelyben a Northern Rock Kft. nevű cég bízta meg a  Beák és Társa Ingatlanközvetítő Kft.-t a Városháza értékesítésével. Az ATV műsorában a főpolgármester azt hangoztatta, hogy nem ők kötötték a szerződést, és hogy nem tudják, miért jött létre a kontraktus, valamint hogy egyáltalán „kik is ezek”. 

Karácsony arról is írt korábban a Facebook-oldalán, hogy feljelentést tesz, ám a Mediaworks Hírcentrumának a konkrétumokat firtató kérdéseire már nem válaszolt. Így nem árulta el, hogy a megbízó Northern Rock Kft. tisztviselői ellen tesz-e jogi lépéseket, és azzal kapcsolatban is hallgatott, hogy ismeri-e Berki Zsoltot, a cég tulajdonosát. Sőt arra a kérdésre sem reagált, hogy indít-e belső vizsgálatot a hivatalában, amit egyébként Niedermüller Péter, a VII. kerület DK-s polgármestere is szorgalmazott. 

Érdekesség, hogy az Egyenes beszédben egy helyen úgy fogalmazott Karácsony, hogy a Főpolgármesteri Hivatalnak otthont adó ingatlan „nem városházának épült, és nem is feltétlenül erre a leginkább méltó”, így más – például kulturális, és rekreációs célokra – használnák több részét is.

 Az Index beszámolója szerinte áfával együtt több mint 40 milliárd forintért értékesítenék a Városházát. A bemutatott szerződés szerint az ingatlanközvetítésért a cégnek 1,150 millió euró, azaz több mint 400 millió forint tanácsadói díj járna. Utóbbi tulajdonosa, Beák Attila a Magyar Ingatlanszövetség elnökségének tagja, és onnan is ismert, hogy még 2009-ben az ő közreműködésével adták el az MSZP II. János Pál pápa – egykori Köztársaság – téren fekvő székházát.

Borítókép: Karácsony Gergely (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.