Kásler Miklós: az egészségesebb életminőséget szolgálja a kerékpárutak építése

Az emberek egészségesebb életét, életminőségét szolgálja a kerékpárutak építése – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője szombaton Budakeszin, ahol részt vett egy két kilométeres kerékpárútszakasz átadásán.

MTI-Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 11. 27. 15:12
null
Sgvr, 2020. szeptember 9. A Sgvr s Som kztt megplt 5,6 kilomteres kerkprt az tads napjn, 2020. szeptember 9-n. MTI/Varga Gyrgy Fotó: Varga György Forrás: MTI/Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A miniszter a Budakörnyéki egészégprogram záró rendezvényeként tartott ünnepségen azt hangoztatta, az új út megnyitásával a Zsámbéki-medencében élő emberek előtt megnyílik a lehetőség arra, hogy egészségesebben éljenek. Kásler Miklós arra hívta fel a figyelmet, hogy az ember egység, a testnek és léleknek harmóniája, és ha ezek közül bármelyik megbomlik, az élet elveszíti a minőségét. Hozzátette: az advent heteiben érdemes elgondolkodni azon, úgy élünk-e, ahogy a testünknek a legjobb.

Győri Ottilia, Budakeszi polgármestere szerint a két kilométeres kerékpárút átadása a település számára lehetőség arra, hogy bekapcsolódjon az országos kerékpárút-hálózatba. Elmondta, a beruházáshoz a kormány 200 millió forint támogatást, az önkormányzat pedig 56 millió forint önrészt biztosított. Csenger-Zalán Zsolt, a térség fideszes országgyűlési képviselője azt mondta, a most átadott út egy tervezett városi kerékpárosút-hálózat első része, és reményét fejezte ki, hogy annak mihamarabb lesz folytatása Budaörs, Páty, Törökbálint irányába, továbbá összekötik majd a Budapest–Balaton kerékpárúttal.

 

Borítókép: A kerékpározás segít az egészség megőrzésében, ezért fontos a jó minőségű úthálózat kiépülése (Fotó: Illusztráció/Varga György)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.