időjárás 1°C Barbara, Borbála 2021. December 4.
logo

Márki-Zay a zsidó származású választóknak: Szavazzanak jobbikos jelöltekre!

Kreft-Horváth Márk
Forrás: Index, BBC
2021.11.24. 14:11 2021.11.24. 21:49
Márki-Zay a zsidó származású választóknak: Szavazzanak jobbikos jelöltekre!

Márki-Zay Péter jó szívvel ajánlja a zsidó származású választóknak is, hogy a párt korábbi kijelentései ellenére szavazzanak a jobbikos jelöltekre

– írta meg az Index. A portál beszámolója szerint a baloldal miniszterelnök-jelöltje a BBC-nek azzal indokolta felhívását, hogy ha nem szabadulnak meg a korrupciótól és a megfélemlítéstől azokban a szektorokban, ahol a Fidesznek a választások esetleges elvesztése után is megmarad a hatalma, akkor a mostani kormánypárt továbbra is lopni fog. A politikus azt is közölte, hogy az ország csatlakozni fog az  Európai Ügyészséghez, amennyiben a baloldal nyer jövőre. 

Márki-Zay saját magára föderalistaként hivatkozott, és közölte: szorosabb európai uniós összefogást szeretne, beleértve egy „európai FBI” létrehozását is.

A baloldal jelöltje megismételte azt a korábbi kijelentését is, hogy 

mindenképpen támogatja az azonos neműek házasságát.

Ez nincs ellentétben hitével, ugyanis a polgári házasság szerinte csak egy polgári jogi aktus. 

A bevándorlás kérdésében most is arról beszélt, hogy Orbán Viktor tettei és kijelentései ellentmondanak egymásnak. 

A korábban még migránsbűnözőket emlegető Márki-Zay most a brit közmédiának nyilatkozva a vendégmunkásokat kezdte el támadni. 

Szerinte ugyanis a magyar miniszterelnök rengeteg vendégmunkásnak ad letelepedési engedélyt, mert ez az ő és az általa támogatott német autógyárak érdeke.