Márki-Zay csak szavakban küzd az átláthatóságért

Miközben Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester miniszterelnök-jelöltként az átláthatóságot hirdeti, saját városának honlapján elég nagy hiány van ebből, ugyanis a város honlapján a 2018 óta kötött szerződések nem elérhetők.

2021. 11. 09. 16:33
MÁRKI-ZAY Péter
Budapest, 2021. oktber 23. Mrki-Zay Pter az ellenzk kzs miniszterelnk-jelltje beszdet mond az ellenzki prtok Egysgben a szabad Magyarorszgrt! cmmel tartott megemlkezsn, az Andrssy ton az 1956-os forradalom s szabadsgharc 65. vforduljn, 2021. oktber 23-n. MTI/Szigetvry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiába hirdet átláthatóságot és korrupcióellenességet Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely honlapján nem érhetők el a 2018 utáni, ötmillió forintot elérő szerződések listái, amelyeket az az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvény szerint kötelező kitenniük az önkormányzatoknak. A Magyar Nemzet – másokhoz hasonlóan – hiába szerette volna megismerni a Márki-Zay Péter által vezetett város vonatkozó dokumentumait, csak a jelenleg regnáló polgármester előtti időszak szerződései vannak fent. A  2018-asoknál és a 2019–2020-asoknál 404-es hibaüzenet van, a 2021-es szerződéseknek nyomuk sincs. 

Portálunk levélben fordult a város sajtóosztályához, hogy kiderüljön, mi az oka annak, hogy az elmúlt évek szerződéseit nem lehet megtalálni a honlapon. Amint választ kapunk az önkormányzattól, cikkünket frissítjük.

A korrupció felszámolásával kampányoló Márki-Zay Péter által irányított megyei jogú város hiányosságairól Kovács Gergő, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) társelnöke is beszélt a napokban a Partizán című műsorban. 

– Amikor Márki-Zay Péter az átláthatóságról beszél, akkor tök szerencsés lenne, hogy ha mondjuk Hódmezővásárhely weboldalán szerepelne 2018 óta az ötmillió forint feletti szerződések listája, ami az átláthatóságnak a legevidensebb dolga, és sajnos nem így van – mondta Kovács Gergő.

Az Átlátszó.hu ezzel foglalkozó cikkében felidézték, miként kardoskodik Márki-Zay Péter az átláthatóság mellett, illetve a korrupció ellen. Mint írták, az Elszámoltatás 2022 című konferencián azt mondta: „Mi egy tiszta, átlátható, tisztességes országot akarunk. Enélkül nem lesz gazdasági fejlődés sem.” A Debrecinernek adott interjúban az ellenzéki miniszterelnök-jelölt pedig arról beszélt: „A kultúraváltás a nyugat-európai demokratikus, jogállami kultúra elterjesztését jelenti. Ebben olyan dolgok vannak, mint az átláthatóság.” Majd Orbán Viktort emlegetve részletesebben is beszélt a témáról. „Úgy látom, hogy a modernitás, a Nyugat felé elköteleződés, a gazdasági hatékonyság és az átláthatóság áll az egyik oldalon, a másik oldalon pedig a bezárkózás, a beszűkülés és a provinciális, gyűlöletkeltő politikát folytató gondolkodás.” Márki-Zay miniszterelnöki programjának is része a korrupció felszámolása, amelynek egyik fontos eleme az átláthatóság. Eredményei között pedig kiemeli, hogy Hódmezővásárhely polgármestereként 2018 óta elérte, hogy átláthatóvá váltak a beszerzések, tiszta versenyben nyernek a vállalkozások.

 

Borítókép: MTI/Szigetváry Zsolt

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.