Négy és félezer új fertözöttet regisztráltak

A negyedik hullám megfékezése érdekében oltási akcióhét lesz november 22–28. között.

Magyar Nemzet
Forrás: Koronavírus.gov.hu2021. 11. 09. 9:35
Balassagyarmat, 2021. szeptember 17. Oltáshoz elksztik a nmet-amerikai fejleszts Pfizer-BioNTech koronavrus elleni oltanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlkeztet adagjt a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Krhz oltpontjn 2021. szeptember 17-n. MTI/Komka Péter Fotó: Komka Péter Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt huszonnégy órában 4588  új fertőzöttet igazoltak, ezzel az aktív fertőzöttek száma 71 799 főre emelkedett. Jekenkeg 4522 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 452-en vannak lélegeztetőgépen, és elhunyt 123, többségében idős, krónikus beteg – olvasható a Koronavírus.gov.hu kormányzati tájékoztató portál közleményében.

A kormányzati portál arról is tájékoztatott, hogy a járvány negyedik hullámának megfékezése és az átoltottság növelése érdekében  november 22–28. között oltási akcióhetet szerveznek a kórházi oltópontokon. Azon a héten az oltatlanoknak akár előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül is lehet oltásra menni. 

Kiemelték: az oltási akcióhét során az oltatlanok kivételesen előzetes regisztráció nélkül is érkezhetnek az oltópontra. Ez esetben regisztrációjukat a helyszínen végzik el és oltásuk érkezési sorrendben történik. Akik már korábban regisztráltak az interneten, továbbra is az időpontfoglalót javasolják akár az első, akár az elmaradt második vagy a harmadik oltásukat akarják felvenni. További részletek: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/kormany-oltasi-akciohetet-indit-korhazi-oltopontokon

Mint írták: Magyarországon a beoltottak száma 5 977 908 fő, közülük 5 757 501 fő már a második oltását is megkapta, 1,397 millióan pedig már a harmadik oltást is felvették.  

A portál arra is emlékeztetett, hogy a koronavírusos betegek számának növekedése miatt a járvány előző hullámainak felszálló ágához  hasonlóan a kórházakban ismét növelték a koronavírusos betegek ellátására kijelölt ágyak számát. Hangsúlyozták: a betegek védelme és az egészségügyre háruló teher csökkentése érdekében egyes kórházakban ismét szükségessé válhat a halasztható műtétek elnapolása.

Borítókép: Oltáshoz készítik elő a német–amerikai fejlesztésű Pfizer–BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztető adagját a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház oltópontján 2021. szeptember 17-én. (Fotó: MTI/Komka Péter)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.