időjárás -4°C Csenge , Ráhel 2023. február 4.
logo

Nem azt mondta Kövér László, amit a baloldali sajtó állít

Forrás: pestisracok.hu
2021.11.27. 22:51 2021.11.28. 12:19
Nem azt mondta Kövér László, amit a baloldali sajtó állít

A Telex, az Index, a HVG és a 444 bombasztikus címekkel ismertette Kövér László házelnök egy beszédét, amelyet tavaly a titkosszolgálatok vezetői előtt mondott. A lényeg: Kövér László szerint az ellenzék jelenti a legnagyobb nemzetbiztonsági veszélyt. A baj az, hogy a politikus nem ezt mondta – írja a Pesti Srácok.

Tavaly februárban a magyar polgári nemzetbiztonsági szolgálatok jelenlegi és korábbi vezetői előtt mondott beszédet Kövér László, az Országgyűlés elnöke a szervezetek fennállásának harmincadik évfordulója alkalmából. A Direkt36 birtokába került a zárt ajtók mögött elmondott beszédről szóló felvétel, amelyből például a Telex számára az derült ki, hogy

Kövér az ünnepi alkalmat arra használta fel, hogy egy politikai jellegű üzenetet fogalmazzon meg a szolgálatok vezetői felé. Bár nem nevezett meg pártokat és politikusokat, félreérthetetlenül utalt arra, hogy szerinte a Fidesz politikai ellenfelei jelentik a legnagyobb nemzetbiztonsági veszélyt Magyarország számára

 – olvasható a Pesti Srácok cikkében.

Kövér nem mondta, én viszont mondom

A házelnök nem azt mondta. Ő túl puha volt. De én kimondom: a magyarországi ellenzék nemzetbiztonsági kockázat. Kabul Rózsájától az amerikai házaló ügynökig bezárólag.

Pedig csak az hangzott el, hogy Kövér felvázolta, hogy az ország végletesen megosztott, egymást kizáró világmagyarázatok mentén szerveződik: van egy patrióta-szuverenista és egy globalista-nyugatos vonulat, amely legkevesebb száz éve kettészakítja az országot. Idézet:

A magyar politikai osztály egyik része önrendelkező államban és öntudatos nemzetben gondolkodik, ilyenben hisz és ilyenért dolgozik, a politika másik része pedig az önfeladó állam és önmarcangoló nemzet politikai hagyományának jegyében cselekszik. Én ezt a politikai helyzetet tartom a legveszélyesebb nemzetbiztonsági kockázatnak, amely Magyarországot fenyegeti

– írja a Pesti Srácok.

Magyarul a helyzet a legveszélyesebb kockázat, nem a politikai osztály „másik” része. A házelnök mindenesetre elmondta a titkosszolgáknak:

Az önök szakmájában a lojalitásnak nem eszmei nézetazonosságot kell jelentenie a politika képviselőinek egyik vagy másik táborával. Az önök számára az operatív munka elvégzésének szakszerűsége és jogszerűsége jelenti a lojalitást az elöljárójukkal, az államukkal és a nemzetükkel szemben.

Kulcsmondatok, amelyekből egyáltalán nem az derül ki, hogy „a Fidesz politikai ellenfelei jelentik a legnagyobb nemzetbiztonsági veszélyt Magyarország számára”. És az sem, hogy a titkosszolgálatoknak mondjuk a Fidesszel – vagy éppen Kövér Lászlóval – kellene eszmei nézetazonosságot vallaniuk, hanem (vigyázat, ismétlés!):

Az önök számára az operatív munka elvégzésének szakszerűsége és jogszerűsége jelenti a lojalitást az elöljárójukkal, az államukkal és a nemzetükkel szemben.

Hogy ezekből a mondatokból miért azt szűrték le az említett orgánumok – és nyomukban az ellenzék –, amit leszűrtek, és miért éppen most, azt döntsék el önök – zárja sorait a Pesti Srácok. 

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Borítókép: Kövér László (Fotó: Katona Vanda)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.