Novák Katalin: Keresztyénnek lenni felelősség és bizonyosság

A kormány családbarát politikájáról és személyes hitéről is beszélt Novák Katalin a Reformátusok Lapjának adott interjúban. A családokért felelős tárca nélküli miniszter szeptembertől a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) jószolgálati nagyköveteként is tevékenykedik, tapasztalata szerint két párhuzamos jelenség él a szegénységről a magyar társadalomban.

Magyar Nemzet
Forrás: Reformátusok Lapja2021. 11. 10. 18:47
null
20211022 Budapest Novák Katalin miniszter interjú Fotó: Mirkó István Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) segíti a gyerekek tanévkezdését, továbbá a Mentőmaci programtól kezdve a tűzifa-adományozáson keresztül a Bethesda Gyermekkórház munkájának támogatásáig rengeteg helyen nyújtanak segítséget. Most arra kaptam lehetőséget, hogy én is hozzátegyek a szolgálatukhoz – nyilatkozta új feladatáról a Reformátusok Lapjának adott interjúban Novák Katalin. A családokért felelős tárca nélküli miniszter szeptembertől az MRSZ jószolgálati nagyköveteként is tevékenykedik, amelynek kapcsán megjegyezte, hogy két párhuzamos jelenséget figyelt meg a szegénységről alkotott kép kapcsán a magyar társadalomban. 

– Egyrészt vannak olyanok, akik folyamatosan arról beszélnek, hogy Magyarországon mennyi szegény ember él. Sokszor a valóságtól elrugaszkodott, túlzó megállapításokat tesznek, például azt, hogy milliók éheznek az országban. Ez nem igaz!

 – jelentette ki Novák Katalin, aki szerint ezek a megnyilvánulások a legtöbb esetben megmaradnak a szlogenek és a rémhírkeltés szintjén, segítő tettek azonban nem kapcsolódnak hozzájuk. – A másik oldalon látom a cselekvő szeretetet, a gondoskodást, ami sokszor nem a reflektorfényben zajlik, de rengeteg embert megmozgat – jelezte a miniszter, aki saját magát református keresztény magyarnak jellemezte. Arról is beszélt, hogy keresztyénként a hittestvéreinkért, magyarként pedig honfitársainkért tartozunk felelősséggel. 

– Keresztyénnek lenni felelősség és bizonyosság: a keresztyén ember tudja, hogy van dolga, és jó esetben azt is felismeri, hol, kivel van dolga, és mi a feladata

– mutatott rá. 

Novák Katalin arra is kitért, hogy gyermekeinek minden hete közös istentisztelettel és minden napja közös elmélkedéssel indul, így szinte magától értetődően válik az életük részévé Isten jelenléte. – Én felnőtt fejjel váltam naponta igét olvasó emberré – mondta a miniszter, aki reméli, hogy gyermekei őrzik majd ezt a gyakorlatot, és ha felébred bennük az éhség, tudják majd, merre kell fordulni. – Jó látni, hogy a 18 éves fiunk a barátaival azon verseng – persze sok más fiús program mellett –, hogy melyik zsoltárt ki mennyire ismeri – tette hozzá.

A teljes interjút ITT olvashatja.

Borítókép: Novák Katalin (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.