Őrizetbe vették az oltási igazolásokkal üzletelő asszisztenst és segítőjét

Egy gyöngyöshalászi és egy gyöngyösi nő jogosulatlanul juttatott hozzá több személyt védettségi igazolványhoz – írja a Police.hu.

Forrás: POLICE.HU2021. 11. 24. 8:10
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának munkatársai 2021. november 23-án hajnalban kutatást tartottak Gyöngyösön és környékén, ahol védettségi igazolványokat, készpénzt, valamint elektronikai eszközöket foglaltak le – olvasható a Police.hu cikkében.

A rendőrök elállítottak egy 41 éves orvosi asszisztenst és a 47 éves segítőjét, akik ellen védettségi igazolással való visszaélés, valamint vesztegetés elfogadásának bűntette miatt indult büntetőeljárás.

A két nő 2021 májusa és júliusa között – az eddigi információk alapján – közel 90 személynek állított ki hamis és valótlan tartalmú, védőoltásról szóló igazolást, és valótlan adatokat rögzítettek egy központi rendszerben, ezáltal a megrendelők később jogosulatlanul jutottak hozzá védettségi igazolványukhoz.

Fotó: Police.hu

A gyanúsítottak az igazolás kiállításáért közvetítő személyeken keresztül akár 50 000 forintot is kaptak, amit szétosztottak egymás között.

 A gyöngyöshalászi és a gyöngyösi lakost a nyomozók őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatásukat.

A bűncselekménnyel összefüggésben további 16 személy ellen indult büntetőeljárás.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: fotó a razziáról (Fotó: Police.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.