Rogán: Határozottan visszautasítjuk a gyermekekre irányuló LMBTQ-propagandát!

A miniszterelnök kabinetfőnöke hangsúlyozta: el kell menni a gyermekvédelmi népszavazásra, és ott mind a négy kérdésre nemmel kell válaszolni.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 11. 29. 15:31
GULLER Zoltn; DMTR Csaba; ROGN Antal
Rogán Antal gazdasági bizottsági meghallgatása Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány a gyerekekre irányuló LMBTQ-propagandát a leghatározottabban visszautasítja, a témában jövőre tartandó népszavazás előtt erős kampányt folytat majd

 – jelentette ki a miniszterelnök kabinetfőnöke az Országgyűlés igazságügyi bizottságában tartott éves meghallgatásán hétfőn. Rogán Antal szerint a kormány álláspontja ebben a kérdésben ismert: el kell menni a gyermekvédelmi népszavazásra, és ott mind a négy kérdésre nemmel kell válaszolni. Hozzátette: a kormány teljes erővel kampányolni fog amellett, hogy minél többen menjenek el és minél többen mondjanak nemet ezekre a kérdésekre. 

A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter rámutatott: Nyugat-Európa jelentős részén egyre jobban terjed az az LMBTQ-lobbi, ami a gyerekeket célozza meg. Hangsúlyozta, a kormány nem kíván beleszólni senki életébe, mindenki maga dönt a szexuális identitásáról 18 éves kora felett, de a gyerekekre irányuló LMBTQ-propagandát a leghatározottabban visszautasítja.

A kormánypárti politikus előrevetítette: ha a népszavazást egy időben tartják az országgyűlési választásokkal, akkor előbbi költsége nagyjából ötmilliárd, ha egy másik időpontban tartják, akkor pedig 12 milliárd forint. Minden racionális érv amellett szólna, hogy e két szavazás egy időben legyen, azonban a kormány mindkét verzióra készen áll, biztosítva a Nemzeti Választási Iroda számára a költségeket

 – szögezte le., majd hozzátette: a végső döntés azonban Áder János köztársasági elnöké, ezért is lenne fontos, hogy az Országgyűlés minél előbb meghozza döntését, amire remélhetőleg az elkövetkező napokban sor kerül.

Rogán Antal a járvány elleni védekezés kapcsán kiemelte: a népszavazás mellett az elkövetkező időszakban a kormány a koronavírus-járvány elleni oltások fontosságára, azok felvételére fog buzdítani. Hangsúlyozta, 

minden eszközt be fognak vetni ahhoz, hogy január végéig a már beoltottak hetven százaléka a harmadik, emlékeztető oltást is megkapja.

Véleménye szerint a korlátozások fenntartásának, az oltóanyagok beszerzése sikerének és az intenzív lakossági tájékoztatásnak volt köszönhető, hogy Magyarország érte el elsőként az ötven százalék feletti átoltottságot. A  harmadik oltást tekintve pedig – a többi uniós országhoz képest – hazánk kiemelkedő helyen szerepel – fűzte hozzá. A miniszter megerősítette, hogy az oltás kötelezővé tételét nem tartja célravezetőnek, szerinte inkább a minél több emberhez eljuttatott tájékoztató kampányoknak, a személyre szóló üzeneteknek van hatásuk. Beszélt arról is, hogy

 a Nemzeti Népegészségügyi Központ elsődleges vizsgálatai szerint a használatban lévő vakcinák a legújabb, dél-afrikai vírusvariáns (omikron) ellen is védenek, de csak akkor, ha a szervezet védekező képességét a harmadik oltással megerősítjük.

Rogán Antal végül arról is beszámolt, hogy december 20-án érkezik Magyarországra az 5–11 éveseknek szánt Pfizer-szállítmány, majd közölte, hogy

 a szülőket is meg fogják keresni annak érdekében, hogy minél többen oltassák be gyerekeiket.

Borítókép: Rogán Antal az Országgyűlés bizottságának ülésén tartott meghallgatásán (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.