időjárás 18°C Konstantin 2022. május 21.
logo
A magyarok közel háromnegyede szerint a férfi és női nem velünk született tulajdonság

Tovább nőtt a genderideológiát elutasító magyarok aránya

Magyar Nemzet
Forrás: Alapjogokért Központ
2021.11.29. 16:16 2021.11.29. 22:46
Tovább nőtt a genderideológiát elutasító magyarok aránya

Az Alapjogokért Központ két, országosan reprezentatív közvélemény-kutatást is készített arról, hogy mit gondolnak a felnőtt magyarok a teremtett nemek megváltoztathatóságát hirdető genderideológiáról. 

Az áprilisi adatfelvétel során a teljes népesség több mint kétharmada (68,5 százalék) mondta azt, hogy a férfi és női nemek velünk született tulajdonságok, és csupán 22 százalék azt, hogy életünk során ezeket megválaszthatnánk. Novemberre a férfi és női nemet teremtett nemként azonosítók aránya 72,2 százalékra nőtt, míg az azok megválaszthatóságát támogatóké 17,3 százalékra csökkent. Előbbi 3,7 százalékpontos emelkedést, utóbbi öt százalékpontos csökkenést jelent a két adatfelvétel eredményei között. Ezek alapján még határozottabban kijelenthető, hogy a magyar társadalom döntő többsége elutasítja a nemek teremtettségének, illetve a biológiai nemeknek a megkérdőjelezését.

Fotó: Alapjogokért Központ

Továbbá az is kiderült a kutatásokból, hogy amíg áprilisban a magyar felnőtt lakosság 66, legutóbb már 72,6 százaléka mondta azt, hogy csak férfi és női nem létezik, ezzel párhuzamosan pedig 23,6 százalékról 18,1 százalékra csökkent azoknak a válaszadóknak az aránya, akik szerint további nemek is léteznek.

Fotó: Alapjogokért Központ

Borítókép: Szivárványszínű szív egy résztvevő pólóján a 2018-as Budapest Pride felvonuláson (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)