Simicskó: Hogy meglássuk, mennyit ér a ma, látnunk kell, hogyan fogy el az élet

A KDNP frakcióvezetője szerint a családok összetartásán múlik a következő generációk lelki és fizikai egészsége.

Magyar Nemzet
Forrás: kdnp.hu2021. 11. 01. 9:49
null
Budapest, 2019. november 2. Látogatók mécsest gyújtanak a Griff-emlékmûnél a budapesti Farkasréti temetõben halottak napján, 2019. november 2-án. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindenszentek napja hittől, vallástól függetlenül megállásra, gondolkodásra késztet mindannyiunkat, hogy kapcsolatainknak, az előttünk álló feladatoknak, végső soron az élet nagy kérdéseinek kiemelt figyelmet szenteljünk – osztotta meg gondolatait mindenszentek alkalmából Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője, Újbuda országgyűlési képviselője.

Mint írja,

ahhoz, hogy lássuk, mennyit ér egy napunk, néha látnunk kell, hogyan fogy el az élet.

A mai napon emlékezzünk és gyújtsunk egy mécsest azokért, akik előttünk jártak az úton és vállukon vitték, megalapozták a következő nemzedékek jövőjét. Köszönet nekik, hogy ma a mi lábnyomunk is ott lehet az övék mellett! – fogalmaz a frakcióvezető.

Simicskó István kifejti: keresztény meggyőződésünk szerint is mindenkor hálával gondolunk azokra, akik áldozatot hoztak a hazáért, függetlenül attól, hogy ez az áldozat egy teremtő szándékkal ledolgozott élet verejtékében, vagy a nagy történelmi pillanatokban hősiesen hullajtott vérben mérhető. Az igazi küzdelem nemessége örök példaként és örök mementóul is szolgál minden jóakaratú embernek. 

Ez a nap azonban nem csak az emlékezésről szól, hanem arról is, hogy mi milyen célokat tűzünk ki magunk elé, milyen követendő mintát teszünk magunkévá, hogyan tudjuk jobb hellyé tenni ezt a világot és úgy átadni majd utódainknak, hogy büszkeség töltse el őket, amikor emlékükbe idéznek minket – fűzte hozzá a frakcióvezető.

Amikor az előttünk járókra gondolunk, elsősorban elhunyt szeretteink jutnak eszünkbe, hiányuk még inkább tudatosítja bennünk legszűkebb közösségünk fontosságát, amelynek biztonságáért, jólétéért elsősorban mi vagyunk a felelősek – hívja fel a figyelmet írásában Simicskó István. 

Hozzáteszi: a családok összetartásán múlik a következő generáció lelki és fizikai egészsége, így végső soron ezen nyugszik a nemzet megmaradása. Emlékezzünk a múltra, tanuljunk belőle és szeretteink emléke adjon mindannyiunknak erőt és hitet a hétköznapok küzdelmeiben!

Borítókép: MTI/Balogh Zoltán

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.