Tizenegyezer fölött az új fertőzöttek száma, elhunyt 135 beteg

A negyedik hullám megfékezése érdekében a zárt helyiségekben szombattól újra maszkot kell viselni.

Magyar Nemzet
Forrás: Koronavírus.gov.hu2021. 11. 19. 10:00
Balassagyarmat, 2021. szeptember 17. Oltáshoz elksztik a nmet-amerikai fejleszts Pfizer-BioNTech koronavrus elleni oltanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlkeztet adagjt a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Krhz oltpontjn 2021. szeptember 17-n. MTI/Komka Péter Fotó: Komka Péter Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt huszonnégy órában 11 289 új fertőzöttet igazoltak, így az aktív fertőzöttek száma 128 124 főre emelkedett. Jelenleg 6122 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 613-an vannak lélegeztetőgépen, és elhunyt 135 többségében idős, krónikus beteg – olvasható a Koronavírus.gov.hu kormányzati tájékoztató portál közleményében.

Mint írták: a beoltottak száma Magyarországon jelenleg 6 017 807 fő. Közülük 5 788 775 fő már a második oltását is megkapta, 1,765 millióan pedig a harmadik oltást is felvették. A portál Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggeli rádióinterjújából idézve emlékeztetett: „nyakig vagyunk a negyedik hullámban, mindenki el fogja kapni a vírust, de nem mindegy, hogy milyen következményei lesznek. Akik nincsenek beoltva, azok életveszélyben vannak.”

Arra is emlékeztettek, hogy a koronavírus-járvány negyedik hullámának megfékezése érdekében szombattól visszatér a maszkviselés a zárt helyiségekben, az egészségügyi dolgozóknak pedig kötelező a megerősítő harmadik oltás felvétele. 

A kötelező maszkviselésre vonatkozóan azt írták: az egészségügyi intézmények és a tömegközlekedés mellett szombattól ismét maszkot kell viselni az üzletekben, a bevásárlóközpontokban, a postákon, az ügyfélszolgálatokon, a színházakban, a mozikban, a múzeumokban és sportrendezvényeken. A beltéri kulturális és egyéb rendezvényeken, az edzőtermekben, az uszodákban, a fürdőkben, valamint a  vendéglátó üzletekben az ott dolgozóknak kötelező a maszkhasználat. A bölcsődékben, az óvodákban, az iskolákban az igazgatók és a felsőoktatási intézményekben a rektorok, az egyéb munkahelyeken a munkáltatók határozhatják meg a maszkviselés szabályait. 

A kormányzati tájékoztatás arra is felhívta a figyelmet, hogy a járvány negyedik hullámának megfékezése és az átoltottság növelése érdekében oltási akcióhét lesz november 22–28. között. A kórházi oltópontokra akár előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül is lehet menni oltásra. 

Borítókép: Oltáshoz készítik elő a német–amerikai Pfizer–BioNTech koronavírus elleni oltóanyagát (Fotó: MTI/Komka Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.