Több mint tizenegyezer új fertőzöttet azonosítottak a hétvégén

A járvány terjedésének lassítása érdekében mától ismét kötelező a maszkviselés a tömegközlekedési eszközökön.

Magyar Nemzet
Forrás: Koronavírus.gov.hu2021. 11. 01. 10:02
null
Veszprém, 2021. augusztus 2. Oltáshoz készítik elő a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyagot, a Comirnaty-vakcinát a veszprémi Támasz Idősek Otthonában 2021. augusztus 2-án. MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt három napban összesen 11 211 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a beazonosított aktív fertőzöttek száma 43 542 főre emelkedett. Jelenleg 2 605 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 299-en vannak lélegeztetőgépen, és elhunyt 152, többségében idős, krónikus beteg – írta a Koronavírus.gov.hu kormányzati tájékoztató portál a hétvégi összesített adatokat közölve

A portál emlékeztet: a járvány negyedik hullámának megfékezése és az átoltottság növelése érdekében a kormány újabb védelmi intézkedésekről döntött. Mától ismét kötelező a maszkviselés a tömegközlekedési eszközökön, az átoltottság növelése érdekében pedig a munkáltatók előírhatják az oltás felvételét dolgozóiknak. Hangsúlyozták: a korábban beoltottakat arra kérik, hogy vegyék fel a harmadik oltást.

A munkáltatók döntésével kapcsolatban a kormányzati tájékoztatás arra is felhívja a figyelmet, hogy az állami szférában elvárt az oltás felvétele, az önkormányzatoknál pedig a polgármesterek dönthetnek. Részletek:  https://koronavirus.gov.hu/cikkek/megjelentek-vedelmi-intezkedesekrol-szolo-rendeletek

A kormány a harmadik oltás felvételére biztatja a korábban beoltottakat. Erről a regisztráltak e-mailt is kapnak, amelyben felhívják az oltottak figyelmét, hogy a védőoltás után kialakuló védettség néhány hónap elteltével gyengülhet. Javasolják, hogy aki elmúlt 18 éves, és már több mint négy hónapja vette fel a korábbi oltását, jelentkezzen az ismétlő, harmadik oltásra is. Ennek beadását a háziorvostól lehet kérni, emellett az interneten is lehet időpontot foglalni valamely kórházi oltópontra. 

A tájékoztatás kiemelte: Magyarországon a koronavírus ellen beoltottak száma 5 955 207 fő, akik közül 5 736 378-an már a második oltást is megkapták, 1 221 000-en pedig már a harmadik oltást is felvették. 

Borítókép: Vasvári Tamás

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.