Újabb kamukép, újabb lebukás a baloldalon

Rétvári Bence szerint Szabó Tímea Korózs Lajos és Schmuck Erzsébet nyomdokaiba lépett.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 11. 17. 9:07
SZAB Tmea
Budapest, 2019. július 1. Szabó Tímea, a Párbeszéd képviselõje napirend elõtt felszólal az Országgyûlés plenáris ülésén 2019. július 1-jén. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb kamukép, újabb lebukás. Így működik az újabban újságírókat alpári módon sértegető Szabó Tímea facebookos álhírgyára – hívta fel a figyelmet a közösségi oldalán az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára annak kapcsán, hogy a Párbeszéd frakcióvezetője egy feltehetően átszerkesztett képpel akarta azt a látszatot kelteni, hogy a kormány érzéketlen lenne a hajléktalanok iránt.

Rétvári Bence szerint Szabó Tímea most egy 2013. március 25-én Karen Bleier által Washingtonban készített képet mutat be úgy, mintha azt itthon fotózták volna egy hóban fagyoskodó hajléktalan emberről, annak egyes elemeit pedig, amelyek arról árulkodnak, hogy nem idehaza járunk, nemes egyszerűséggel levágták a felvételről. 

A washingtonival szemben a magyar valóság  azonban az – hangsúlyozta –, hogy 

minden korábbinál magasabbra emeltük a hajléktalanellátás támogatását, bevezettük a vörös kódot, és olyan többletkapacitásokat hoztunk létre, amelyek révén az elmúlt években a leghidegebb napokon is voltak szabad helyek a hajléktalanszállásokon, sose érte el a telítettség országosan a 100 százalékot 

– rögzítette a politikus. 

Rétvári Bence végül megjegyezte: Szabó Tímea haladó baloldali hagyományt követ, hiszen nemcsak a „történelmi nagyok” vágtak le később szereplőket korábbi fekete-fehér csoportképekről, de Korózs Lajos is hamisított videót és statisztikát, Schmuck Erzsébet pedig egy Moszkva melletti kórház képével akarta illusztrálni a magyar szociális otthonok állapotait – emlékeztetett. 

Borítókép: Szabó Tímea (Fotó: Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.