Változatlanul vezet a Fidesz

Real PR 93.: A fővároson kívüli szavazók inkább kormánypártiak, mint a budapestiek.

Magyar Nemzet
Forrás: Real-PR 93.2021. 11. 17. 15:02
null
Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha most vasárnap lennének a választások, a Fidesz-KDNP a szavazatok 55, a baloldal közös listája a 44 százalékát szerezné meg – derül ki a Real PR 93. friss pártpreferencia-kutatásából. Mindez azt mutatja, hogy nem rendeződött át a pártlisták erőviszonya az elmúlt egy hónapban, Márki-Zay Péternek nem sikerült új választókkal gyarapítania a baloldal szavazótáborát. 

A Real PR 93. a kutatásához készített közleményében közölte: a legfrissebb kutatás eredménye megegyezik az egy hónappal korábbival. Márki-Zay Péter tehát nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, miniszterelnökjelölti kampányával nem sikerült a baloldal szavazótáborát gyarapítania. 

A Real PR 93. pártpreferencia-kutatása szerint a Fidesz-KDNP listájára a biztos szavazók 55 százaléka, míg a baloldal közös listájára mindössze 44 százaléka voksolna.

E két politikai formáción kívül egyéb pártokra mindössze a biztos szavazók 1 százaléka szavazna. Ez megegyezik az egy hónappal korábbi kutatással, azaz semmiféle átrendeződésről nem beszélhetünk.

A fővároson kívüli szavazók inkább kormánypártiak, mint a budapestiek – állapítható meg a felmérésből. A vidéki Magyarország biztos szavazóinak 58 százaléka a jelenlegi kormánypártok közös listájára voksolna, míg a baloldal a fővároson kívüli aktív szavazók csupán 41 százalékát tudhatja maga mögött.

 Budapesten a baloldalt a biztos szavazók 55 százaléka, míg a Fidesz-KDNP-t 43 százaléka támogatná egy most vasárnapi választáson. Budapesten kívül négyszer többen élnek a fővároshoz képest, ezért a vidék megnyerése a választási győzelem elengedhetetlen feltétele – mutat rá a a Real PR 93. pártpreferencia-kutatása.

Borítókép: Békemenet (Magyar Nemzet/Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.