A baloldal a külföldi érdekek, a jobboldal a magyar emberek oldalán áll!

Az a baloldal kevesli most a közszféra béremeléseit, amely a válságkezelésre hivatkozva csökkentette a béreket. Aki a milliárdosok pénzéből kerül hatalomra, az a milliárdosok érdekeit fogja szolgálni – hangsúlyozta Rétvári Bence, az Emmi államtitkára, országgyűlési képviselő a 888.hu-nak adott év végi interjúban. Hozzátette: A baloldal a nemzeti gondolatot el akarja űzni az oktatásból, de a helyére nem tesz semmit. Aláhúzta, a kormány már hetekkel ezelőtt egy nemzetközi orvosi szaklapban nyilvánosságra hozta azokat a járványadatokat, amelyeket a baloldal hiányol – olvasható a 888.hu nagyinterjújában.

Forrás: 888.HU2021. 12. 29. 14:52
RTVRI Bence
Budapest, 2020. június 18. Rétvári Bence KDNP-s országgyûlési képviselõ, az Emberi Erõforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára beszédet mond a versenyképességi program támogatói okiratainak átadóján a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2020. június 11-én. Az eseményen a Szobi Italgyártó Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a Pandan Mûanyagfeldolgozó és Környezettechnikai Kft. és a GLB Alkatrészgyártó és Szerelõipari Vállalkozási Kft. vezetõi vették át a dokumentumot. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 888.hu kérdésére, hogy igaz-e, amivel az ellenzék vádolja a kormány, hogy szegénység folyamatosan nő, pedig a számok mást mutatnak, Rétvári Bence elmondta: 

a baloldaltól megszokták, ha valamire készül, azzal a másik oldalt megvádolja. A baloldal számára nagyon kedves Eurostat kimutatásait nézve megállapítható, hogy ma több mint 1,3 millió emberrel kevesebben vannak kitéve a szegénység kockázatának Magyarországon, mint voltak 2010. előtt.

 Az elmúlt tíz évben a mélyszegénységben élők száma pedig négyszázezerről százezer alá, vagyis egynegyedére csökkent. Ha ezt összevetem azzal, hogy csaknem egymillió emberrel több dolgozik, akkor láthatóan a két szám változása között az összefüggés. Ha a hétköznapi dolgokra bontjuk, megnézhetjük, mennyi embernek van tartaléka váratlan kiadásra, ha például elromlik a mosógép vagy a hűtőgép, s legalább százezer forint értékű hirtelen kiadást kell a családnak kifizetni. 2010-ben a magyar emberek közül 74 százalék, 7,2 millió azt mondta, hogy nincs erre tartaléka. Most ezeknek az embereknek a száma 3,4 millióra csökkent.

Rétvári Bence a 888.hu azon kérdésére, miért fontos mérföldkő, hogy a minimálbér jövőre kétszázezer forintra fog emelkedni, elmondta:

Gyurcsány Ferencék összesen 23 500 forinttal emelték a minimálbér összegét, mi viszont 126 500 forinttal. 

Jövőre a minimálbér összege magasabb lesz, mint a Gyurcsány–Bajnai-kormányok idején az átlagbér volt. A baloldalon szavakban mindig a kispénzű embereken akarnak segíteni, de valójában érezhető módon sosem léptek ebben az irányban, hanem mindig csak a multik érdekeit szolgálták. Magyarországon a baloldal ebben az időszakban csak milliárdos miniszterelnököket adott az országnak, mind Medgyessy Péter, mind Gyurcsány Ferenc, mind Bajnai Gordon a milliárdosok táborából került ki. Most pedig mást sem csinál a baloldal, mint ábécésorrendben látogatja végig a milliárdosokat: B mint Bige László, Bojár Gábor, C mint Csányi Sándor, D mint a Dobrev-klán. Milliárdosokkal egyeztetnek és bizonyos milliárdosoknak a támogatását kérik ahhoz, hogy hatalomba kerülhessenek. Aki pedig a milliárdosok pénzéből kerül hatalomra, az a milliárdosok érdekeit fogja szolgálni.

A 888.hu teljes interjúját ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Rétvári Bence KDNP-s országgyűlési képviselő, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.