időjárás 29°C Csaba 2022. július 6.
logo

„A baloldal programja, hogy újra elvenné 13. havi nyugdíjat”

Magyar Nemzet
2021.12.24. 10:18 2021.12.24. 14:33
„A baloldal programja, hogy újra elvenné 13. havi nyugdíjat”

Az volt a megszorítás, amikor a Gyurcsány–Bajnai-kormányok elvettek egyhavi fizetést a közalkalmazottaktól és egyhavi nyugdíjat az emberektől. Most újjáépítjük a 13. havi nyugdíjat, kétszázezer forintra emeljük a minimálbért, személyi jövedelemadó-mentességet kapnak a 25 év alatti fiatalok és befagyasztjuk a kamatokat! A baloldal programja, hogy megszüntetné a rezsicsökkentést és újra elvenné 13. havi nyugdíjat!

– írta az MTI-hez eljuttatott közleményében a Fidesz annak kapcsán, hogy a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje tegnapi videójában arról beszélt, hogy szerinte karácsonyra az ország az elmúlt évtizedek egyik legkegyetlenebb megszorító csomagját kapta.

Márki-Zay Péter Dobrev Klárával közös, a Greenpeace Magyarország által szervezett beszélgetésen korábban veszélyes felelőtlenségnek és igazságtalanságnak nevezte a 13. havi nyugdíj bevezetését, egy most előkerült hangfelvételen böszmeségnek is nevezte az intézkedést. 

„Amikor a legnagyobb munkanélküliség fenyegetett a Covid első hullámában, nem a munkavállalóknak tettek valamit, hanem bejelentették, hogy a 13. havi nyugdíjat építik vissza. Amikor a munkahelyek elvesznek, akkor a nyugdíjasoknak adok pluszjuttatást? Ez körülbelül akkora böszmeség volt, mint ötezres stadiont építeni Felcsúton…”

– fejtette ki gondolatait Márki-Zay, aki a rezsicsökkentés után a 13. havi nyugdíj jelentette támogatást is elvitatná a magyar emberektől.

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: Havran Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.