A Fidesz kivizsgáltatná az újpalotai rendelőfelújítás ügyét

Vizsgálóbizottság felállítását javasolta a XV. kerület képviselő-testületének legutóbbi ülésén Lehoczki Ádám fideszes képviselő. Az önkormányzat tavaly közbeszerzés útján megbízott egy vállalkozót a Hősök útján működő szakrendelő felújítására, ám az eddigi munkák csak gondot okoztak, ráadásul a cég ellen NAV-eljárás is indult.

Kerékgyártó György
2021. 12. 20. 12:43
null
Budapest, 2015. február 16. A BKK-BKV 69-es vonalán közlekedő egyik "hannoveri" villamos, valamint egy modern autóbusz halad el a főváros XV. kerületében (Újpalotán), a múlt század 70-es éveiben épült 18 emeletes vasbeton "toronyház" előtt, a Nyírpalota utcában. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget. Fotó: mti
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyelőre nincs reményük sem azoknak az egészségügyi dolgozóknak, sem azoknak a betegeknek, akik arra vártak, hogy decembertől egy megújult szakrendelőben dolgozzanak, illetve részesüljenek ellátásban a Hősök útja 1. szám alatt. A kivitelező ugyanis nem készül el a november 30-i határidőre, emellett a cég ellen adóügyi vizsgálat is indult, Lehoczki Ádám fideszes képviselő ezért egy vizsgálóbizottság felállítását javasolta a legutóbbi képviselő-testületi ülésen.

A rendelőintézet épületét az 1970-es években húzták fel, időközben kisebb felújításokat elvégeztek itt, de alapjaiban egy ma már korszerűtlennek számító épületről van szó, amely átgondolt felújításra szorul. Fontos szempont, hogy 

a rendelő az újpalotai paneles kerületrészben működik, jelentős betegkört lát el háziorvosi és fogorvosi rendelőkkel, gyógyszertárral.

Az önkormányzat tavaly júniusban nyert el 630 millió forint támogatást az Egészséges Budapestért Programon belül a munkálatok elvégzésére, a pénzügyi bizottság pedig szeptemberben már a közbeszerzési eljárás során kapott ajánlattételt tárgyalhatta. A kivitelezővel a szerződést néhány nappal karácsony előtt kötötték meg. 

A munkálatokra azonban már menet közben panasz érkezett. 

A háziorvosi rendelők például többször beáztak, emiatt a rendeléseknek ki is kellett költözniük, méghozzá éppen akkor, amikor javában zajlottak a koronavírus elleni oltások. Tetézi a bajt, hogy, amint már említettük, a vállalkozó nem készült el időre, ráadásul november elején a NAV Észak-pesti Adó- és Vámigazgatósága követeléskezelési osztálya végrehajtást rendelt el a cég ellen.

Lehoczki Ádám arra tett javaslatot, hogy ötfős bizottság álljon fel az ügy kivizsgálására, összetétel szerint két, a többségi frakcióból kikerülő, két Fidesz–KDNP-s és egy egy frakción kívüli taggal.

A testület megszavazta az előterjesztést.

Borítókép: Újpalotán nagy szükség van egy jól működő rendelőre (Fotó: illusztráció/archív)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.