Felvidéki magyar fafaragó műve az ország legszebb betleheme

Trella Erik különdíjas alkotását a Magyar Ízek Utcáján tekinthetik meg az érdeklődők.

Forrás: MTI/baon.hu2021. 12. 18. 14:29
null
Budapest, 2021. december 18. Trella Erik szlovákiai magyar fafaragó mûvész és az õt kísérõ hagyományõrzõ egyesület tagjai a mûvész alkotásánál, az ajaki betlehemnél, a Magyarország legszebb betleheme 2020 pályázat különdíjas mûvénél a Magyar Ízek Utcája rendezvényen a Millenárison 2021. december 18-án. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A múlt hétvégén adták át Trella Erik fafaragó mesternek, Ajakon a Magyarország legszebb betleheme pályázaton elnyert díját.

Trella Erik felvidéki magyar művész, a fotókon az őt kísérő hagyományőrző egyesület tagjaival szerepel a művész alkotásánál. 

Az ajaki betlehem, ami a Magyarország legszebb betleheme 2020 pályázat különdíjas műve lett, a Magyar Ízek Utcája rendezvényen tekinthető meg a Millenárison.

Trella Erik. Fotók: Balázs Attila

Ahogy arról a Bács-Kiskun megyei hírportál is beszámolt, másodszorra hirdettek győztes településeket a Magyarország legszebb betleheme pályázaton, melyet a Magyar Turisztikai Ügynökség és a Hungarofest Nonprofit Kft. közösen szervezett.

Harmadik helyezést idén nem osztottak ki, de egymillió forint értékben díjazták Trella Erik fafaragó mester munkáját. Az elismerést múlt hétvégén vehette át a fafaragó.

Az első helyezett idén Makó városa lett, a második helyezettnek járó díjat a Bükk lábánál található Tardona települése kapta.

Borítókép: Trella Erik és az őt kísérő hagyományőrző egyesület tagjai a művész alkotásánál (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.