„Karácsony egy közlekedési szabálysértésért sem vállalja a felelősséget”

Központi kérdés, hogy ki adott felhatalmazást Bajnai Gordonnak, hogy a Városháza tervezett eladásában közvetítsen – véli a Fidesz frakcióvezetője. Kocsis Máté szerint Karácsony Gergelyből egy egyenes választ sem lehet kicsikarni.

Mediaworks–Hírcentrum
Forrás: Narratíva podcast2021. 12. 04. 20:34
20211017 Budapest Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármesterének, a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltjének előválasztás eredményvárója az Anker közben. Fotó: Mirkó István MI Magyar Nemzet Képen: Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A Városháza-gate kapcsán egy minden részletre kiterjedő, átfogó vizsgálatra lenne szükség, amelynek során a botrány minden szereplőjét meghallgatják, a vizsgálódás eredményét pedig átadják a bűnüldöző szerveknek  jelentette ki Kocsis Máté a Mediaworks Hírcentrumának Narratíva című, e heti podcastjában.

Heiter Dávid szerkesztő-műsorvezetővel beszélgetve a Fidesz frakcióvezetője emlékeztetett, hogy

Karácsony Gergelyék csak nagy nehezen, a közvélemény nyomására voltak hajlandók felállítani a Fidesz fővárosi frakciója által kezdeményezett vizsgálóbizottságot, ám eszük ágában sem volt a vizsgálati jogosítványokat átadni.

 Így lényegében önmagukat fogják vizsgálni. Az is arcátlanság, hogy Bajnai Gordont meg sem akarják hallgatni, pedig igencsak érdekes kérdés, hogy ki adott az egykori MSZP-s miniszterelnöknek felhatalmazást arra, hogy közvetítsen a Városháza tervezett eladásában. Ugyanígy fontos választ kapni arra, hogyan van az, hogy Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes pénzezik. Az Anonymus-féle felvételeken emlegetett úgynevezett jutalékos rendszer ugyanis a közvagyon kárára megvalósuló durva korrupciós felépítmény, amelyet ráadásul épp azok működtetnek, akik teli szájjal szoktak rendszeresen korrupciót kiáltani fejtette ki Kocsis Máté. 

A fideszes politikus szimbolikusnak nevezte azt, hogy

Karácsony még azért sem vállalta a felelősséget, hogy szabálytalanul, a buszsávban haladt a szolgálati autójával, és a sofőrjével vitette el a balhét.

 El lehet képzelni, hogyan jár el a főpolgármester az ennél jóval nagyobb horderejű ügyekben. Karácsony kedvenc szavai a lehet, a talán, a majdnem, az elképzelhető és a hasonlók. Ezekből él. Csak az a lényeges számára, hogy neki ne legyen baja. Ebből az emberből sehogy sem lehet kicsikarni egy egyenes választ, már ha egyáltalán szóba áll az újságírókkal, mert ez sem az erőssége  mutatott rá a frakcióvezető. 

Annak kapcsán, hogy Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje arról beszélt a minap, hogy kormányra kerülve eltörölné a gyermekvédelmi törvényt, Kocsis Máté azt emelte ki, hogy a jogszabálycsomag megszavazása óta az LMBTQ-mozgalom és Brüsszel is sokat támadta azt. Ezért is döntött az Országgyűlés arról a héten, hogy a jövő tavaszi referendumon a népakarat érvényesüljön a kérdésben. 

Borítókép: Karácsony Gergely (Fotó: Mirkó István/Magyar Nemzet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.