időjárás -3°C Artúr, Vince 2022. January 22.
logo
2021-ben több mint hat tonna élelmiszert juttattak el a támogatásra szoruló egyszülős családoknak

Karácsonyi segítség a vidéken élő egyszülős családoknak is

Magyar Nemzet
2021.12.08. 20:13 2021.12.09. 15:50
Karácsonyi segítség a vidéken élő egyszülős családoknak is

„Az Egyszülős Központ több mint kétszáz, nehéz helyzetben lévő budapesti és vidéki egyszülős családnak szeretne segíteni karácsonyi kezdeményezésével” 

– olvasható a szervezet lapunkhoz eljuttatott közleményében. Hozzátették: a karácsony közeledte sok egyszülős családnak nehézséget okoz, mivel nem tudják, hogy mi kerül az ünnepi asztalra és tudnak-e ajándékot venni a gyerekeiknek. 

Mint írják, az Egyszülős Központ tevékenysége egy ideig csak Budapestre koncentrálódott, főleg a fővárosban élő egyszülős családoknak tudtunk segíteni. Az Erzsébet-táborokba és a családi nyaralásaikra azonban már több éve az ország egész területéről érkeznek résztvevők. 

„Online szolgáltatásaink elindításával, valamint élelmiszer-, tisztító- és tisztálkodószer-adományaink révén egyre több vidéki egyszülős családhoz is eljutunk” 

– hangsúlyozzák. Emellett kiemelik, hogy az első vidéki klub Pécsen jött létre, azóta már Cegléden, Dabason, Egerben, Győrben, Herenden, Kecskeméten, Szegeden, valamint Szolnokon is működnek hasonló klubok, helyben is támogatva az egyszülős családokat. 

„Külön öröm számunkra, hogy a határon túlra is kiterjedt a klubhálózatunk: már Székelyudvarhelyen, Szabadkán, Háromszéken, Gyergyószentmiklóson, Nagyváradon, Marosvásárhelyen, valamint Csíkszeredában is jelen vagyunk” 

– jelentették ki.

Felhívták a figyelmet arra, hogy az Egyszülős Központ megalakulásától kezdve arra törekszik, hogy az ország minél több pontján tudjon segíteni az egyedülálló szülőknek. Ennek egy fontos mérföldköve a 2021 karácsonyi nagykövete kezdeményezésük. Mivel adományaik vidékre történő eljuttatása sokszor akadályokba ütközik, ezért olyan helyi kötődésű prominens személyeket kerestek meg, akik Budapestről még karácsony előtt elviszik a csomagokat az ország különböző megyéibe.

Ahogy arra kitértek, segítségükkel száz nehéz helyzetben lévő, vidéki egyszülős családhoz fejenként 25 ezer forint értékű tisztító- és tisztálkodószereket tartalmazó csomag jut el karácsonyig a Henkel Magyarország Kft. jóvoltából. Ezzel az Egyszülős Központ ebben az évben közel négyszáz családnak könnyíti meg a mindennapjait, akik közül 250 vidéken él. 

Az Egyszülős Központ 2021-ben több mint hat tonna élelmiszert juttatott el a támogatásra szoruló egyszülős családoknak, az elmúlt évekkel együtt összesen 18 tonnát.

Borítókép: Karácsonyi adománygyűjtést szervezett az Egyszülős Központ (Forrás: Egyszülős Központ Kommunikáció)