időjárás -4°C Ágnes 2022. January 21.
logo

Kocsis Máté: A népszavazás a legerősebb eszköz a nyomásgyakorlási kísérletek ellen

Magyar Nemzet
Forrás: Kossuth Rádió, MTI
2021.12.05. 08:18 2021.12.05. 14:41
Kocsis Máté: A népszavazás a legerősebb eszköz a nyomásgyakorlási kísérletek ellen

– A népszavazás a legerősebb eszköz a gyermekvédelmi intézkedésekkel kapcsolatos nyomásgyakorlási kísérletek ellen – közölte a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában ma reggel. Kocsis Máté azt mondta: Brüsszel kötelezettségszegési eljárással akarja eltöröltetni a gyermekvédelmi intézkedéseket. Nem nehéz észrevenni az összefüggést – folytatta –, hogy a baloldal miniszterelnökjelöltje Brüsszelből hazaérkezve ugyancsak bejelentette, el fogja törölni a vonatkozó törvényeket. 

Hozzátette: nagy csalódás, hogy az Európai Unió háttérbe szorítja a gyermekvédelmi jogokat az erőszakos LMBTQ-propaganda miatt, amely a gyermekeket vette célba azzal, hogy minden felületen hirdeti, van lehetőség nemváltásra, és a gyermekek életkorának nem megfelelő tartalmakat tesz közzé. Ismertette: a népszavazás kérdései arról szólnak, hogy a szülő hozzájárulása nélkül tartsanak-e szexuális irányultságokat bemutató foglalkozásokat, népszerűsíthetnek-e nemátalakító műtéteket, korlátozás nélkül be lehet-e mutatni a gyermekek fejlődését befolyásoló és a nem megváltoztatását bemutató tartalmakat a médiában. 

– A szülőnek kizárólagos joga van a gyermek nevelését illetően, vagyis csak a szülő dönthet arról, hogy szeretné-e gyermekével megismertetni ezeket – hangsúlyozta a frakcióvezető. Kocsis Máté beszélt arról is: bár Magyarországon ugyan még nem volt például olyan, hogy óvodásokat nemátalakító műtétnek akartak volna alávetni a szülők beleegyezése nélkül, de Belgiumban például már 14 éves kortól szülői beleegyezés nélkül lehet ilyet csinálni, és az Egyesült Államoktól a nyugat-európai országokig egyre elterjedtebb, hogy óvodákban és iskolákban érzékenyítő előadásokat tartanak. 

– A törvény és a népszavazás célja, hogy Magyarországon a továbbiakban se legyenek ilyen esetek, mert a kormánypártok szerint óvodásoknak sem a szexualitás természetes, sem az alternatív formái nem valók – mondta, hozzátéve: a törvény a gyerekekről szól, a felnőttekre nem vonatkozik.

Borítókép: Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője (Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI)