Márki-Zay Péter álláspontja a minimálbérről „érzéketlenség a köbön”

Dömötör Csaba szerint ha a baloldal miniszterelnök-jelöltjén múlna, egy munkáltató akár húszezer forintot is adhatna a munkavállalónak a kétszázezer forintos minimálbér helyett.

Bákonyi Ádám
2021. 12. 14. 10:14
SOLTÉSZ Miklós; DÖMÖTÖR Csaba
Az Országgyűlés plenáris ülése Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tordai Bence napirend előtt arról beszélt az Országgyűlésben, hogy az elmúlt tizenegy évben a Fidesz lakhatási és energiaválságba taszította az országot, a rezsicsökkentés pedig éppen a legszegényebbeket nem érinti. A Párbeszéd képviselője szerint a kormány a középosztályon sem segít, mivel csökken az átadott új lakások száma, ami miatt a fiatalok nem vállalnak gyermeket, az életkezdési támogatást így egyedül Orbán Viktor családja élvezi. – Önök méltatlanok a magyarok bizalmára, de Márki-Zay Péterrel jövő tavasszal visszaadjuk számukra a reményt – hangoztatta Tordai Bence. 

Válaszában a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára közölte: évek óta sikeresen fut az otthonteremtési program, aminek fő eleme a családi otthonteremtési kedvezmény, amely eddig közel százezer családnak nyújtott segítséget.

– Közéjük tartozik több ellenzéki képviselő, így Tóth Bertalan vagy Jakab Péter is, akik ugyanolyan hangnemben támadják ezt a támogatást, mint ön – jegyezte meg Dömötör Csaba, aki hosszan sorolta a kormány intézkedéseit, köztük a lakásépítés áfájának csökkentését, a zöld- és a falusi csok-ot, a napelem-telepítési programot, a fiatalok szja-mentességét. 

– A baloldali kormányzás alatt a családtámogatási rendszert nemhogy bővítették, hanem szűkítették, és negyvenszeresére nőtt a devizahitelesek száma. Az eladósodásnak ez a kormány vetett véget árfolyamgáttal, végtörlesztési lehetőséggel, általában a devizahitelek kivezetésével – mutatott rá az államtitkár. Hangsúlyozta azt is, hogy a minimálbér kétszázezer forint lesz jövőre, szemben a baloldal alatti hetvenezres legkisebb bérrel, ami „nagy különbség”. 

– Ami pedig Márki-Zay Pétert illeti: ha valóban érdekelné önöket a magyarok megélhetése, akkor nem hagynák szó nélkül, hogy ő a rezsicsökkentés, a benzinárak befagyasztása, illetve egyáltalán a minimálbér léte ellen foglal állást. Ha rajta múlna, egy munkáltató akár húszezer forintot is adhatna a munkavállalónak a kétszázezer forintos minimálbér helyett. Érzéketlenség a köbön – fogalmazott Dömötör Csaba. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.