Márki-Zay: Böszmeség a 13. havi nyugdíj

„Amikor a munkahelyek elvesznek, akkor a nyugdíjasoknak adok pluszjuttatást? Ez körülbelül akkora böszmeség volt, mint ötezres stadiont építeni Felcsúton” – jelentette ki Márki Zay Péter 2020-ban egy, a Gellért Szállóban tartott beszélgetésen. Miután korábban a rezsicsökkentést és a Fidesz-szavazókat kritizálta, a 13. havi nyugdíjat pedig veszélyes felelőtlenségnek nevezte, most kiderült, böszmeségnek tartja a nyugdíjasok megsegítését.

Munkatársunktól
2021. 12. 23. 6:08
null
20211010 Budapest Kormányváltó nagygyűlés fotó: Kurucz Árpád (KA) Magyar Nemzet képen: Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, a Mindenki Magyarországa Mozgalom alapító elnöke, miniszterelnök-jelölt Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szinte nem telik el úgy nap, hogy a baloldal közös miniszterelnök-jelöltjéről ne bukkanna fel egy-egy kínos felvétel. Lapunk tegnap megírta, hogy Márki-Zay Péter egy Dobrev Klárával közös, a Greenpeace Magyarország által szervezett beszélgetésen veszélyes felelőtlenségnek és igazságtalanságnak nevezte a 13. havi nyugdíj bevezetését, egy most előkerült hangfelvételen böszmeségnek is nevezi az intézkedést. „Amikor a legnagyobb munkanélküliség fenyegetett a Covid első hullámában, nem a munkavállalóknak tettek valamit, hanem bejelentették, hogy a 13. havi nyugdíjat építik vissza. Amikor a munkahelyek elvesznek, akkor a nyugdíjasoknak adok pluszjuttatást? Ez körülbelül akkora böszmeség volt, mint ötezres stadiont építeni Felcsúton…” – fejtette ki gondolatait Márki-Zay, aki a rezsicsökkentés után a 13. havi nyugdíj jelentette támogatást is elvitatná a magyar emberektől. Kérdés, hogy miniszterelnöksége esetén milyen intézkedéseket várhatna tőle a társadalom. 

Mint ismert, a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje több fronton intézett támadást, hiszen korábban a rezsicsökkentésről nyilatkozott úgy, hogy ahelyett „kevesebb vizet kell használni, kevesebb áramot kell használni, kevesebb gázt kell használni”. Egy másik nyilvánosságra került videófelvételen trágyával etetett gombákhoz hasonlította azokat, akik támogatják a kormány rezsicsökkentését, majd ostoba Fidesz-szavazókról beszélt. A közszolgáltatások kapcsán pedig azt mondta: „a rezsicsökkentés kivezetéséről se beszélünk, hiszen ha egyszer megadta ezt az Orbán-kormány valakinek, akkor ebből nagyon nehéz kimászni. De ennek iszonyatosan tovagyűrűző káros hatása van a környezetvédelemre is. Az igazságosság szempontjából is.” 

– Márky-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje már arról vizionál, hogy elvenné a 13. havi nyugdíjat – ezt már Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője mondta szerdán. A politikus videónyilatkozatában kifejtette: Márky-Zay Péter a baloldal bukott gazdaságpolitikáját folytatná, ha kormányra kerülne. – Márky-Zay szerint az a baj, hogy rendkívül nehéz megszüntetni a 13. havi nyugdíjat és a rezsicsökkentést. Egészen elképesztő mondatok ezek – értékelt.

Nacsa Lőrinc elmondta, a magyar emberek számíthatnak arra, hogy a Fidesz–KDNP meg fogja védeni az eddig elért eredményeket. Hozzátette: a baloldal pedig jobban tenné, ha nem a 13. havi nyugdíj megszüntetésének menetén gondolkozna, hanem végre egyszer a magyar emberek oldalára állnának ahelyett, hogy a saját zsebüket tömik. – Ne feledjük, egyszer már tönkretették az országot. Ne engedjük, hogy újra ezt tegyék! – hangsúlyozta Nacsa Lőrinc.

Borítókép: kormányváltó nagygyűlés (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.