időjárás 12°C Zalán 2023. március 30.
logo
Valótlanul állítottuk, hogy a Nagy-Verecke Property Kft. bármilyen szerepet betöltött és bármilyenformában érintett volt a „fővárosi ingatlanmutyiban”. Ugyancsak valótlanul állítottuk, hogy a Nagy-Verecke Property Kft-nek bármilyen korrupciós ügyhöz, jutalékhoz vagy csúszópénzhez köze lenne illetve azt is, hogy az Istenhegyi út 62. sz. alatti ingatlan tárgyában a pályázatot személyre szabottan írták ki részére vagy az fű alatt került értékesítésre. A fentiekkel szemben a valós az, hogy a Nagy-Verecke Property Kft. az Istenhegyi út 62. sz. alatti ingatlant értékbecslést követően nyilvános több résztvevős pályázat útján licitnyertesként vásárolta meg, mint a legmagasabb árat ajánló ajánlattevő és az jelenleg is a tulajdonában áll.

Több száz milliós haszonra tehetett szert a fővárosi ingatlanmutyi egyik vevője

Mediaworks-Hírcentrum
2021.12.01. 10:00 2022.07.11. 12:08
Több száz milliós haszonra tehetett szert a fővárosi ingatlanmutyi egyik vevője

Az úgynevezett jutalékos rendszerben működtetett fővárosi ingatlanmutyi egyik szereplője rögtön dupla áron próbált túladni egy 256 millió forintért megvásárolt telken. Anonymus legújabb felvételén az álarcos alak 13 olyan ingatlant nevezett meg, amelyeken fű alatt adhatott tovább a főváros. Az Istenhegyi úti 844 négyzetméteres telek is korrupciós módon cserélhetett gazdát.

Az úgynevezett jutalékos rendszerben működő fővárosi ingatlanmutyi eladói és vásárlói oldalának is busás hasznot hozhatnak a korrupciós tranzakciók. Az Anonymus által közzétett hangfelvételekből már korábban kiderült, hogy a mások mellett Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes közreműködésével üzemelő rendszerben a vételár 10 százalékát kitevő jutalékért  vagyis csúszópénzért  személyre szabott pályázatokat írnak ki több százmilliós, illetve több milliárdos ingatlankora. A kért összeget kéz alatt leszurkoló pályázó így teljesen biztosra veheti, hogy ő nyeri el az ingatlan vételi jogát.

Most az derült ki, hogy a korrupciós módon megszerzett ingatlanokat akár többszörös áron értékesíthetik tovább.

Kedden reggel Anonymus újabb felvételt hozott nyilvánosságra, amelyben 13 olyan ingatlant nevezett meg, amelyet a főváros feltételezhetően áruba bocsátott.

Ezek egyike a XII. kerület, Istenhegyi út 62., amely egy 844 négyzetméter területű „kivett beépítetlen terület”.

Fotó: Google Maps

A főváros honlapja szerint a Nagy-Verecke Property Kft. vette meg az ingatlant bruttó 256,5 és millió forintért. Nem sokkal azután, hogy 2020. október 16-án a cég neve került a tulajdoni lapra, több mint a vételár duplájáért kezdték el árulni az ingatlant.

A Magyar Kérfarkú Kutyapárt szúrta ki, hogy idén januárban a telket 1,5 millió euróért akarták továbbértékesíteni, ami akkori árfolyamon mintegy 540 millió forintot tett ki. Hogy végül elkelt-e az ingatlan, illetve, hogy mennyit fizettek érte, azt nem tudni, ugyanis Magyarországon a magánszereplők közti ingatlaneladások szerződései nem nyilvánosak.

A Nagy-Verecke Property Kft.-ről azt tudni, hogy 2019 februárjában alapították, s fő tevékenysége a saját tulajdonú ingatlan adásvétele. A cég székhelye jelenleg a II. kerületi Gárdonyi Géza út egyik házának pincéjébe van bejegyezve. A cég nettó árbevétele 2019-ben és 2020-ban is nulla forint volt, vagyis addig nem végzett érdemi tevékenységet. A Kft. jegyzett tőkéje a kezdeti 3 millió forintról 2020. 12. 18-án közel 90-szeresére, 259,5 millió forintra ugrott. Az elképesztő tőkeemelés mértéke megegyezett a fővárosi önkormányzat által eladott ingatlan vételárával. A cég tulajdonosa a Redimmocorp Ingatlanfejlesztő Zrt., amelynek vezérigazgatója egyben a Nagy-Verecke Kft. ügyvezetője is. A Redimmocorp egyébként Pálos Titusz Zoltán ingatlanmogul érdekeltségébe tartozik.

Borítókép: az Istenhegyi út 62. szám alatti beépítetlen terület (Fotó: Google Maps)

VÁROSHÁZA-GATE

„Gyurcsány egy bunkó paraszt”

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.