időjárás 1°C Pál 2022. January 25.
logo

Veszélyes mértékű havazás és ónos eső közeleg

Forrás: MTI
2021.12.09. 07:40 2021.12.09. 08:18
Veszélyes mértékű havazás és ónos eső közeleg

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök hajnali adatai szerint az ónos eső veszélye miatt több megyében vannak érvényben elsőfokú riasztások, később Budapesten, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna és Zala megyében adhatnak ki újabb riasztásokat.

A havazás veszélye miatt Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője hangsúlyozta:

mielőtt az autósok útnak indulnak, tájékozódjanak az aktuális meteorológiai helyzetről és az útviszonyokról. Aki teheti, ónos eső miatt érvényben lévő riasztás ideje alatt ne induljon útnak. Ha az utazás elkerülhetetlen, csak megfelelő műszaki állapotú, a téli időjárási körülményekre felkészített gépkocsival induljanak el.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy az autóba tankoljanak a szokásosnál több üzemanyagot, és vigyenek magukkal feltöltött mobiltelefont, tartalék ruhát, ásványvizet és egy kis ételt arra az esetre, ha hosszabb ideig kellene várakozniuk.

Akik a tömegközlekedést választják, számítsanak megnövekedett várakozási időre – hívta fel a szóvivő, kiemelve: ha valaki bajba jutott autóst, gyalogost lát, hívja a 112-es segélyhívó számot.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Unsplash)