időjárás 13°C Eliza, Eszter 2022. május 24.
logo

Zsigó Róbert: Anyagi segítséget kapnak a gyermeket nevelő családok

Forrás: Facebook.com
2021.12.27. 10:35 2021.12.27. 10:40
Zsigó Róbert: Anyagi segítséget kapnak a gyermeket nevelő családok

Korábban nem látott mértékű anyagi segítséget kapnak a gyermeket nevelő családok 2022-ben – jelentette ki a családokért felelős tárca nélküli miniszter parlamenti államtitkára a kormány Facebook-oldalára feltöltött videóban.

Zsigó Róbert közölte: A gyermeket nevelő szülőknek visszatérítjük az idén befizetett személyi jövedelemadójukat az átlagbér adószintjéig. 

2010 előtt a baloldali kormányok a válság idején elvették, megnyirbálták a családtámogatásokat. Mi a koronavírus-járvány okozta válsághelyzetben sem elveszünk a családoktól, hanem minden eszközünkkel támogatjuk őket.

– emelte ki a politikus.

Zsigó Róbert felidézte: 

Az intézkedés mintegy 1,9 millió szülőt érint és közel 600 milliárd forintos bevételt jelent a családoknak, ez személyenként elérheti akár a 800 ezer forintot is.

A kifizetés a családi pótlékban részesülő szülőknek automatikus. Az ő részükre a NAV arra a címre, illetve számlaszámra utalja, illetve postázza az összeget, ahová a családi pótlék is érkezik. 

A miniszter ismertette: Fontos azonban felhívni a figyelmet arra, hogy a családi pótlékot nem kapó szülők részére a visszatérítés nem automatikus, nekik egy nyilatkozatot kell kitölteniük. 

Ezt a nyilatkozatot a NAV honlapján Visszadó-nyilatkozat néven találják. Tehát nyilatkoznia kell annak a szülőnek, aki családi pótlékra jogosult, de azt nem ő kapja. Kérjük tehát a családi pótlékot nem kapó szülőket, hogy december végéig töltsék ki és küldjék vissza az adó-visszatérítéshez szükséges nyilatkozatot. 

Borítókép: képernyőkép (Fotó: Facebook.com/Magyarország kormánya)