Fodor Gábor: Most is Gyurcsány határozza meg a baloldali ellenzék politikáját

Továbbra sem sikerült összegyűjtenie a népszavazás kiírásához szükséges 200 ezer aláírást a baloldalnak, ez is azt mutatja, hogy nem sikerült mobilizálniuk a választóikat. Ráadásul az ellenzék sorra támadja a kormány azon intézkedéseit, amelyekben nagy társadalmi egyetértés van – többek között erről is beszéltek a 48 perc – Házigazda: Lánczi Tamás című műsor második adásában, melynek vendégei ezúttal Fodor Gábor és Bayer Zsolt voltak - olvasható a Híradó.hu cikkében.

Forrás: HÍRADÓ.HU2022. 01. 13. 22:54
2020.07.7. Budapest Fodor Gábor Fotó: Kurucz Árpád Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lánczi Tamás a műsor elején felidézte, hogy annak idején a Fidesznek pár nap alatt sikerült 300 ezer aláírást is összegyűjtenie a kórházi napidíj és a vizitdíj elleni népszavazási kezdeményezéséhez, ehhez képest a baloldal most egy hónap alatt sem volt képes összegyűjtenie 200 ezer aláírást.

Fodor Gábor, a Közép-európai Rendszerváltást Kutató Intézet igazgatója szerint az ellenzéknek mobilizálási problémája van, de ezzel együtt a kétszázezer aláírást össze kellene tudni gyűjteni az ellenzéknek.

Bayer Zsolt író, publicista kiemelte, hogy már a baloldali sajtó is az ellenzék problémáiról cikkezik.

Lánczi Tamás felidézte, hogy a héten bejelentett élelmiszerárstopnak rögtön nekiment a baloldal és támadta az egyébként népszerű intézkedést.

Bayer Zsolt emlékeztetett rá, hogy a baloldal és Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt a kormány más olyan intézkedéseit is támadja – például a rezsicsökkentést, vagy a határvédelmet –, amivel az emberek 80 százaléka egyetért.

A stúdióban egyetértés alakult ki: nagy bajban van az ellenzék, Fodor Gábor szerint nincs az ellenzéknek stratégiája, Márki-Zay vitatott kijelentései miatt pedig folyamatosan magyarázkodnia kell.

Ráadásul ezekkel elriasztja a baloldali szavazókat, a jobboldaliakat pedig nem nyeri meg.

Márki-Zay Péter baloldali kormányfő-jelölt mellett szó esett Gyurcsány Ferencről is, aki Fodor Gábor szerint valójában meghatározza a baloldali ellenzék politikáját.

Hozzátette, Gyurcsány miatt nem jut ötről hatra az ellenzék - olvasható a Híradó.hu cikkében.

A teljes műsor ide kattintva tekinthető meg.

Borítókép: Fodor Gábor (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.