Tokaj Város Kultúrájáért díjban részesült Makoldi Miklós

A díjazott köszönőbeszédében kiemelte, hogy hatalmas megtiszteltetés számára a kitüntetés.

Forrás: Magyarságkutató Intézet2022. 01. 23. 12:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Makoldi Miklós, a Magyarságkutató Intézet Régészeti Kutatóközpontjának igazgatója kapta a Tokaj Város Kultúrájáért 2021 díjat a magyar kultúra Nnapján.

Tizennyolc éve hagyomány Tokajban, hogy a Himnuszban megénekelt egyetlen név szerint említett város napját, a magyar kultúra napjával egy időben tartják. Így ez Tokajban nemcsak a kultúra, hanem a város ünnepe is, amikor sor kerül a város díjazottjainak kitüntetésére is.

Az idei ünnepségen a díszpolgári elismerést a Tokaji Írótábor évtizedeken át tartó megszervezésében elévülhetetlen érdemeket szerzett Sáray László kapta, Pro Urbe díjban pedig Szabó István és Dr. Sallai Zsuzsanna részesült.

Ezután Tokaj város képviselő-testületének határozata értelmében, Makoldi Miklós a tokaji Rákóczi-vár tizenöt éven át tartó feltárásáért, Tokaj régészeti múltjának kutatásáért és a város nemzetközi kulturális kapcsolatainak építésért (2013-tól 2020-ig a tokaji magyar–orosz rendezvények lebonyolításáért) a Tokaj Város Kultúrájáért díjban részesült.

Makoldi a díj átvételekor tartott köszönőbeszédében kiemelte, hogy hatalmas megtiszteltetés számára a kitüntetés és a Magyarságkutatás országos hatókörű feladatai mellett, mindig szülővárosa, Tokaj lesz a szíve csücske. Úgyhogy reméli, hogy Tokaj 7500 éves régészeti történelmének és a Rákóczi- várnak a feltárása tovább folytatódik majd és hamarosan a vár helyén kialakított régészeti parkban sétálhatunk, ami mind a tokajiak, mind az ideérkező turisták számára lenyűgöző attrakció lesz majd.

Az ünnepségen beszédet mondott és egyben gratulált a díjazottaknak Posta György, a város polgármestere, Koncz Zsófia, a város országgyűlési képviselője és L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum igazgatója és egyben a Tokaji Írótábor Egyesület elnöke.

Az ünnepségen Önzetlenül Tokajért elismerésben részesült Csordás Sándor, Tokaj Büszkesége elismerésben Dr. Nagy Zsuzsanna, az Év Sportolója elismerésben pedig Soltész Péter. Tokaj városa büszke minden díjazottjára!

Borítókép: Makodi Miklós és Koncz Zsófia (Fotó: Facebook/Magyarságkutató Intézet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.