Varju László cége jelentet meg újpesti propagandalapot

Varju László nemcsak személyes jelenlétével, de pénzügyileg is segítette az újpesti baloldal kampánytevékenységét – írja a Mandiner.

Forrás: mandiner.hu2022. 01. 04. 15:27
VARJU László
Budapest, 2019. november 21. Varju László, a DK képviselője felszólal az Országgyűlés működését és a képviselők jogállását érintő egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslat november 20-án kezdődött, az éjszakán átívelő vitájában, az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. november 21-én. MTI/Soós Lajos Fotó: Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Demokratikus Koalíció (DK) alelnökének egyik cége adta ki 2019-ben az Újpesti Hírmondó című kiadványt, és az ugyancsak Varju Lászlóhoz köthető Euroatlanti Integrációs Nonprofit Kft. (EUR-INT) szerepel a jelenleg is működő, azonos névre hallgató Újpestihírmondó.hu nevű honlap kiadói közt. A helyhatósági választásokkor a nyomtatott kiadvány volt a kerületi baloldal negatív kampányának legfőbb közvetítője, a voksolásokat követően viszont már a portál vette át a stafétát.

„A független hírforrás. Helyben is”

Az Újpesti Hírmondó több fronton támadta a korábbi, jobboldali többségű városvezetést. Az egyik ilyen a Kakukk Vendéglő „átjátszási ügye” volt, amelyet az önkormányzat és az étterem tulajdonosa cáfoltak, de ezek nem kerültek be a Varju vállalkozása által működtetett médiatermékekbe. Sőt. A hivatal reakciója mára elérhetetlenné vált az önkormányzat weboldalán.

Forrás: Újpest.hu

Az Átlátszó cikke nyomán hasonló horderejű sztorit próbált kreálni az Újpesti Hírmondó az egykori Ady Endre Művelődési Központ telkének önkormányzati értékesítéséből. Bár az eladás nyilvános, szabályos volt, az akvizícióból származó bevétel felhasználására (önkormányzati lakásépítés) az újpesti baloldali képviselők tettek javaslatot, 

akik az előterjesztés elfogadását követően meg is szavazták az ingatlan eladását.

 A terület értékbecslését ugyanaz a személy végezte, aki 2010 előtt úgyszintén az önkormányzatnak dolgozott. A vásárló bankja által kirendelt független szakértő is majd ugyanekkora vételi összeget állapított meg, amit az ellenzéki képviselők nem kifogásoltak,

a baloldali kampánymenedzsment mégis mindent elkövetett a „hírérték” növelése érdekében.

A DK-s hátterű lap és portál Újpest történetének legnagyobb ingatlanbotrányáról cikkezett. A Momentum még büntetőfeljelentést is tett, hogy erősítse a valótlan állítást, amelyet a választás előtt egy nappal a Budapesti Rendőr-főkapitányság bűncselekmény hiánya miatt visszautasított.

Gyurcsányista finanszírozás

A DK alelnöke tehát nemcsak a személyes jelenlétével, de pénzügyileg is segítette az újpesti baloldal kampánytevékenységét. 

Varju László a médiamegjelenésekre, illetve a közösségi oldalak aktivitására szintén nagy hangsúlyt fektetett. 

Az Újpesti Hírmondót kiadó EUR-INT éves adózott üzemi tevékenység- eredménye például az önkormányzati választást megelőző két évben pozitív mérleggel, ám 2019-ben 3,1 millió forintos mínusszal, 2020-ban pedig 1,2 milliós mínusszal zárt kilenc- és hatmilliós nettó árbevétel mellett.

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Borítókép: Varju László (Fotó: MTI/Soós Lajos)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.