Zsigó Róbert: Most is emeljük a családtámogatásokat

A gazdaság sikeres újraindításának köszönhetően 2022-ben még több pénzt kapnak a családok – tájékoztatott a családokért felelős államtitkár.

Forrás: Facebook/Zsigó Róbert2022. 01. 23. 9:53
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A nemzeti kormány számára mindig is a gyermek volt az első. 2010 óta 3,5-szeresére emeltük a családok támogatására fordítható összeget és ezt a járvány alatt sem csökkentjük. Éppen ellenkezőleg: most is emeljük a családtámogatásokat

– tájékoztatott Zsigó Róbert családokért felelős államtitkár hivatalos közösségi oldalán megosztott videójában. 

Hozzátette:

a gazdaság sikeres újraindításának köszönhetően 2022-ben még több pénzt kapnak a családok.

– Februárban családi adó-visszatérítést fizetünk a gyermekes szülőknek. Ennek összege szülőnként elérheti a 809 ezer forintot is.

Biztosítjuk a családi adókedvezményt, a négy- vagy többgyermekes édesanyák személyi jövedelemadó mentességét és az első házasok adókedvezményét

 – mondta.

Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy idén januártól a 25 év alattiaknak nem kell személyi jövedelemadót fizetniük, a minimálbér emelkedésének következtében pedig tovább nőtt a gyed maximális összege, a hallgatói gyed, a nagyszülői gyed és a gyermekek otthongondozási díja is.

– A kormány több intézkedést hozott a járvány és az európai energiaárak miatti drágulások ellensúlyozására: fenntartják a rezsicsökkentést, bevezették az üzemanyagárstopot és a kamatstopot, februártól pedig több alapvető élelmiszerre bevezetik az élelmiszerárstopot – fejtette ki Zsigó Róbert.

Hangsúlyozta, a baloldal korábban megszorításokkal és adóemelésekkel nehezítette a gyermekesek életét.

– Mi a koronavírus-járvány időszakában is a családtámogatások növelésével és adócsökkentésekkel segítjük a családokat azért, mert Magyarországnak a gyermekes családok támogatásában is előre kell mennie, nem hátra

 – húzta alá az államtitkár.

Borítókép: Zsigó Róbert családokért felelős államtitkár (Fotó: Képernyőkép/Facebook) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.